דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סיר מרוקאי קלאסי

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 299 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • פרגיות - ירך עוף - 4 גדלים ממוצעים - חלקים אכילים - סה"כ (620 גרם)
    ראו מידע נוסף
  • שמן קנולה - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    לטיגון העוף
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    פרוס לטבעות
  • סלרי - כרפס - 3.5 גבעולים - סה"כ (158 גרם)
    3-4 גבעולים שטופים היטב
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון הבצל והסלרי
  • אפונת גינה מוקפאת - 3/4 שקית - סה"כ (600 גרם)
    שטופה היטב ומסוננת
  • כורכום -  כפיות שטוחות
    1/4 כפית + כפית
  • כמון טחון - 1/2 כפית שטוחה
  • סוכר - 1/2 כף שטוחה - סה"כ (8 גרם)
  • פלפל לבן - 3/4 כפית שטוחה
    חצי כפית עד כפית
  • מלח - כפית גדושה
  • מים - לפי הצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לטגן את העוף בשמן משני הצדדים (חשוב לטגן עם העור כדי לא לייבש את העוף) ולהניח בצד.
  • 2 לחמם שמן בסיר סוטאז` רחב ולטגן את הבצל והכרפס (סלרי, להשאיר מעט עלים להמשך) יחד עם 1/4 כפית כורכום עד להזהבה (תהליך שנועד לפתוח את הטעמים).
  • 3 להוסיף את האפונה וטיפונת מים, ולהביא לרתיחה. לאחר בעבוע להוסיף את העוף המטוגן ולאחר מכן את כל התבלינים וכחצי כוס מים (כוס חד פעמית לשתייה קרה).
  • 4 להרטיב את העוף עם הרוטב, לפזר מעט עלי סלרי לטעם, להנמיך את הלהבה ולבשל כחצי שעה עד שהכרפס רך. להגיש חם על מצע אורז!
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר סוטאז` רחב.

במתכון כתוב בירכי העוף "חלקים אכילים בלבד" רק לשם חישוב הערך התזונתי. יש לעשות שימוש בירכי עוף רגילים. ניתן לעשות שימוש בכל חלקי עוף שרוצים: ירכיים, שוקיים, כרעיים שלמות, קוקטייל, פרגיות וכדומה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים להצטרף: עמוד האינסטגרם של ניר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)421141
חלבונים (גרם)35.59 11.91
פחמימות (גרם)238
מתוכן סוכרים (גרם)4.44 1.49
שומנים (גרם)20.4 6.83
מתוכם שומן רווי (גרם)3.63 1.22
כולסטרול (מ"ג)105.4 35.27
נתרן (מ"ג)1,158387.38
סיבים תזונתיים (גרם)6.19 2.07
מים (גרם)133.344.61
ויטמין A (מק"ג)6.832.28
ויטמין B (מ"ג)9.973.34
ויטמין B1 (מ"ג)0.130.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.290.1
ויטמין B3 (מ"ג)7.582.54
ויטמין B5 (מ"ג)1.440.48
ויטמין B6 (מ"ג)0.50.17
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)23.577.89
ויטמין B12 (מק"ג)0.340.11
ויטמין C (מ"ג)4.741.59
ויטמין D (מק"ג)0.210.07
ויטמין E (מ"ג)0.130.05
ויטמין K (מק"ג)10.333.46
סידן (מ"ג)39.8213.32
ברזל (מ"ג)2.240.75
מגנזיום (מ"ג)38.2912.81
זרחן (מ"ג)234.4378.45
אבץ (מ"ג)3.081.03
אשלגן (מ"ג)458.08153.29
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.590.87
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.110.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.180.73
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.991.34
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.411.14

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.3% 24% 41.9% 26.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.39 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.