דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 420 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פולנטת תירס
מעדן פולנטה אמיתי, צילום: שרון אונגר
  • 1 מביאים לרתיחה את המים, החלב והמלח בסיר בינוני.
  • 2 מנמיכים את הלהבה לבינונית ומפזרים את קמח הפולנטה על פני הנוזלים בהדרגה ותוך כדי ערבוב מתמיד במטרפה. חשוב לוודא שלא נוצרים גושים.
  • 3 כשהמחית אחידה, מכסים למחצה ומבשלים 5-10 דקות על להבה בינונית. מדי פעם מערבבים, כדי שהתערובת לא תידבק לתחתית הסיר. הפולנטה מוכנה כשהיא רכה, סמיכה ומבעבעת.
  • 4 מכבים את האש, מוסיפים את החמאה וגבינת הפרמזן, ומערבבים. מוסיפים את הפלפל השחור, טועמים ומוסיפים עוד מלח לפי הצורך. מגישים חם! מתקבלת פולנטת תירס מושלמת שבטוח תתמכרו אליה!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש עם מיקס פטריות מוקפצות בחמאה מעל.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 24.8% 21.8% 51.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.34 (0.34 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב