דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 133 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
טארט תותים וקרם פטיסייר
טארט תותים, מישהו? (:
  • הכנת הקלתית:
  • 1 טורפים את החמאה עם אבקת הסוכר, מוסיפים את הביצה וממשיכים לטרוף. מוסיפים את הקמח ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
  • 2 מהדקים לדפנות ותחתית התבנית (תבנית בקוטר 24 ס"מ, אין צורך בשימון התבנית), דוקרים במזלג ומכניסים להקפאה למשך כ- 10 דקות.
  • 3 מחממים את התנור לחום של 180 מעלות (חום עליון תחתון), ואופים במשך כ- 10-15 דקות עד להזהבה מלאה.
  • הכנת קרם הפטיסייר:
  • 1 טורפים בקערה את החלמונים והסוכר. מוסיפים את הקורנפלור וטורפים היטב עד לקבלת בלילה חלקה.
  • 2 בסיר בינוני או קלחת מביאים לרתיחה את החלב עם מחית הוניל. כשהחלב רותח יוצקים אותו ב- 3 פעימות תוך כדי טריפה מתמדת לקערת החלמונים (הליך זה נקרא השוואת טמפרטורה כדי שלא תיווצר חביתה מתוקה).
  • 3 מחזירים את התערובת לסיר ומביאים לרתיחה תוך כדי טריפה. מבשלים דקה נוספת עד לקבלת תערובת סמיכה, ומקפידים לטרוף כל הזמן. מסירים מהאש ומעבירים לקערה נקייה.
  • 4 מכסים בניילון נצמד באופן שיכסה ישירות את הקרם עצמו ולא את הקערה. מצננים לטמפרטורת החדר ומכניסים למקרר ל- 60-90 דקות ועד שהקרם מתקרר לחלוטין.
  • 5 מוציאים מהמקרר וטורפים היטב. מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתוך הקרם, בכל פעם שליש מכמות הקצפת ועד שהיא נטמעת לחלוטין.
  • 6 מכניסים לשק זילוף (אין צורך בצנטר) ומזלפים על הקלתית , מיישרים בעזרת פלטה מדורגת.
  • הכנת הקצפת והקישוט:
  • 1 מניחים בקערת מיקסר את כל מרכיבי הקצפת ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה מאוד. מעבירים לשק זילוף עם צנטר משונן בקוטר 1-2 ס"מ, ומזלפים תלוליות צפופות מעל לקרם הפטיסייר.
  • 2 פורסים את התותים ומסדרים יפה על הטארט (רצוי לקשט בפירות סמוך להגשת העוגה ולא לפני).
  • 3 מערבבים את ריבת המשמש עם המים הרותחים ומברישים את הפירות. מתקבל טארט תותים מושלם!
  • 4 תיהנו ובתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ + שקיות זילוף + צנטר משונן.

הערך התזונתי לא כולל את מחית הוניל. שיטת ההכנה כוללת גם בישול והקצפה. שומרים את טארט התותים במקרר בכלי אטום עד 3 ימים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 32.8% 7.7% 58.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.49 (0.5 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב