דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 95 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
טארט לימון מושלם
טארט לימון כמו בקונדיטוריות
  • הכנת הקלתית:
  • 1 בקערה גדולה טורפים יחד את החמאה ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את הביצה וממשיכים לטרוף רק עד להטמעה. מוסיפים את הקמח ולשים עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד.
  • 2 מהדקים את הבצק לדפנות ולתחתית התבנית (לקלתית דקה יותר, ניתן לחלק את הבצק ל- 2 חלקים ולהשתמש בחלק אחד, ואת החלק השני להקפיא לשימוש נוסף). דוקרים במזלג ומכניסים להקפאה ל- 10 דקות.
  • 3 מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות (חום עליון תחתון). אופים את הקלתית במשך 12-14 דקות עד להשחמה. מצננים לטמפרטורת החדר.
  • הכנת קרם הלימון:
  • 1 בקערית קטנה שמים יחד את הג`לטין והמים, ומשהים במשך כ- 10 דקות.
  • 2 בתוך קלחת או סיר קטן מניחים יחד את הביצים, חלמון הביצה, מיץ הלימון והסוכר, וטורפים היטב עד לקבלת בלילה חלקה. מבשלים על אש נמוכה, תוך כדי טריפה מתמדת, עד לקבלת תערובת סמיכה במרקם של יוגורט (לוקח לתערובת להסמיך בערך 8-10 דקות, חשוב להקפיד לטרוף כל הזמן).
  • 3 מוסיפים את הג`לטין המומס תוך כדי ערבוב נמרץ. מבשלים דקה נוספת ומסירים מהאש. מסננים את הקרם, מוסיפים את החמאה ובעזרת בלנדר מוט או באמצעות מטרפה מערבלים לקרם חלק וקטיפתי.
  • 4 יוצקים את הקרם על גבי הקלתית. מיישרים מעט ומעבירים למקרר למינימום 4 שעות התייצבות.
  • הכנת העיטור:
  • 1 בקערת מיקסר עם בלון הקצפה שמים יחד את השמנת המתוקה (חשוב שהשמנת תהיה קרה מאוד, אחרת הכניסו למקפיא למשך 10 דקות), אינסטנט הוניל ואבקת הסוכר, ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קצפת יציבה אך לא קשה מדי.
  • 2 מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנטר משונן בקוטר 1.5 ס"מ, ומזלפים תלוליות בשולי העוגה. מתקבל טארט לימון מפנק במיוחד!
  • 3 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לעטר בפרוסות לימון או בפירות העונה. הטארט נשמר במקרר בכלי אטום עד 3 ימים.

ציוד נדרש: תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ + מיקסר עם בלון הקצפה + בלנדר מוט או מטרפה.

שיטת ההכנה כוללת גם הקפאה, קירור במקרר והקצפה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 35.7% 9% 55.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.56 (0.56 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב