דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
טארט לימון מושלם
טארט לימון מושלם
טארט לימון מושלם
טארט לימון כמו בקונדיטוריות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 95 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הקלתית:
  • 1 בקערה גדולה טורפים יחד את החמאה ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את הביצה וממשיכים לטרוף רק עד להטמעה. מוסיפים את הקמח ולשים עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד.
  • 2 מהדקים את הבצק לדפנות ולתחתית התבנית (לקלתית דקה יותר, ניתן לחלק את הבצק ל- 2 חלקים ולהשתמש בחלק אחד, ואת החלק השני להקפיא לשימוש נוסף). דוקרים במזלג ומכניסים להקפאה ל- 10 דקות.
  • 3 מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות (חום עליון תחתון). אופים את הקלתית במשך 12-14 דקות עד להשחמה. מצננים לטמפרטורת החדר.
  • הכנת קרם הלימון:
  • 1 בקערית קטנה שמים יחד את הג`לטין והמים, ומשהים במשך כ- 10 דקות.
  • 2 בתוך קלחת או סיר קטן מניחים יחד את הביצים, חלמון הביצה, מיץ הלימון והסוכר, וטורפים היטב עד לקבלת בלילה חלקה. מבשלים על אש נמוכה, תוך כדי טריפה מתמדת, עד לקבלת תערובת סמיכה במרקם של יוגורט (לוקח לתערובת להסמיך בערך 8-10 דקות, חשוב להקפיד לטרוף כל הזמן).
  • 3 מוסיפים את הג`לטין המומס תוך כדי ערבוב נמרץ. מבשלים דקה נוספת ומסירים מהאש. מסננים את הקרם, מוסיפים את החמאה ובעזרת בלנדר מוט או באמצעות מטרפה מערבלים לקרם חלק וקטיפתי.
  • 4 יוצקים את הקרם על גבי הקלתית. מיישרים מעט ומעבירים למקרר למינימום 4 שעות התייצבות.
  • הכנת העיטור:
  • 1 בקערת מיקסר עם בלון הקצפה שמים יחד את השמנת המתוקה (חשוב שהשמנת תהיה קרה מאוד, אחרת הכניסו למקפיא למשך 10 דקות), אינסטנט הוניל ואבקת הסוכר, ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קצפת יציבה אך לא קשה מדי.
  • 2 מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנטר משונן בקוטר 1.5 ס"מ, ומזלפים תלוליות בשולי העוגה. מתקבל טארט לימון מפנק במיוחד!
  • 3 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לעטר בפרוסות לימון או בפירות העונה. הטארט נשמר במקרר בכלי אטום עד 3 ימים.

ציוד נדרש: תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ + מיקסר עם בלון הקצפה + בלנדר מוט או מטרפה.

שיטת ההכנה כוללת גם הקפאה, קירור במקרר והקצפה.

- פרסומת -

המתכון באדיבות אלירן ממן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)334 קלוריות351 קלוריות
חלבונים5.2 גרם5.5 גרם
פחמימות32 גרם34 גרם
מתוכן סוכרים18.9 גרם19.9 גרם
שומנים20.7 גרם21.8 גרם
מתוכם שומן רווי11.7 גרם12.3 גרם
מתוכם שומן טראנס120.6 מ"ג126.9 מ"ג
כולסטרול145.9 מ"ג153.6 מ"ג
נתרן39.6 מ"ג41.7 מ"ג
סיבים תזונתיים28.1 מ"ג29.6 מ"ג
מים25.9 גרם27.3 גרם
ויטמין A38.3 מק"ג40.3 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)575.2 מק"ג605.5 מק"ג
ויטמין B112.7 מק"ג13.4 מק"ג
ויטמין B2108 מק"ג113.7 מק"ג
ויטמין B324.7 מק"ג26 מק"ג
ויטמין B5371.7 מק"ג391.2 מק"ג
ויטמין B644.4 מק"ג46.7 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B913.5 מק"ג14.2 מק"ג
ויטמין B120.2 מק"ג0.2 מק"ג
ויטמין C3.6 מ"ג3.8 מ"ג
ויטמין D0.5 מק"ג0.5 מק"ג
ויטמין E266.2 מק"ג280.2 מק"ג
ויטמין K0.1 מק"ג0.1 מק"ג
סידן14.9 מ"ג15.7 מ"ג
ברזל412.6 מק"ג434.3 מק"ג
מגנזיום3.2 מ"ג3.3 מ"ג
זרחן47.2 מ"ג49.7 מ"ג
אבץ304.7 מק"ג320.8 מק"ג
אשלגן40.6 מ"ג42.7 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות458.4 מ"ג482.5 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 312.2 מ"ג12.8 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 6374.4 מ"ג394.1 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות911.9 מ"ג959.9 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 9847.6 מ"ג892.2 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 35.7% 9% 55.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?