דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 495 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מרק פטריות ביתי עשיר
מרק פטריות = מעדן ביום חורף קר, צילום: שרון אונגר
  • 1 הכנה מוקדמת: חותכים את הבצלים לקוביות, את שיני השום לפרוסות ואת מיקס הפטריות לקצוץ קטן.
  • 2 מחממים סיר גדול וממיסים את החמאה ביחד עם שמן הזית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים את שיני השום ומטגנים לעוד כ- 5 דקות.
  • 3 מוסיפים את הפטריות הקצוצות ביחד עם פטריות הפורצ`יני, ומטגנים עד להשחמה.
  • 4 מוסיפים את המים, מתבלים במלח, פלפל שחור, מוסקט וענפי תימין, ומבשלים למשך שעה על אש נמוכה. לאחר שעה של בישול מוציאים את ענפי התימין, מוסיפים את השמנת לבישול, טוחנים את המרק למרקם חלק ומבשלים למשך כרבע שעה נוספת. מתקבל מרק פטריות ביתי, חלבי וטעים!
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: בלנדר מוט.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.4% 35.7% 14.9% 38%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.67 (0.86 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב