דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק פטריות = מעדן ביום חורף קר, צילום: שרון אונגר

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 495 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 הכנה מוקדמת: חותכים את הבצלים לקוביות, את שיני השום לפרוסות ואת מיקס הפטריות לקצוץ קטן.
  • 2 מחממים סיר גדול וממיסים את החמאה ביחד עם שמן הזית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים את שיני השום ומטגנים לעוד כ- 5 דקות.
  • 3 מוסיפים את הפטריות הקצוצות ביחד עם פטריות הפורצ`יני, ומטגנים עד להשחמה.
  • 4 מוסיפים את המים, מתבלים במלח, פלפל שחור, מוסקט וענפי תימין, ומבשלים למשך שעה על אש נמוכה. לאחר שעה של בישול מוציאים את ענפי התימין, מוסיפים את השמנת לבישול, טוחנים את המרק למרקם חלק ומבשלים למשך כרבע שעה נוספת. מתקבל מרק פטריות ביתי, חלבי וטעים!
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: בלנדר מוט.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של רותם צוצו

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)29460
חלבונים (גרם)8.76 1.77
פחמימות (גרם)225
מתוכן סוכרים (גרם)6.39 1.29
שומנים (גרם)20.9 4.22
מתוכם שומן רווי (גרם)10.15 2.05
כולסטרול (מ"ג)51.1 10.33
נתרן (מ"ג)383.3277.47
סיבים תזונתיים (גרם)6.69 1.35
מים (גרם)397.9280.42
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)2.410.49
ויטמין B (מ"ג)14.652.96
ויטמין B1 (מ"ג)0.180.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.620.13
ויטמין B3 (מ"ג)9.061.83
ויטמין B5 (מ"ג)4.410.89
ויטמין B6 (מ"ג)0.330.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)44.328.96
ויטמין C (מ"ג)13.982.82
ויטמין D (מק"ג)1.050.21
ויטמין E (מ"ג)0.040.01
ויטמין K (מק"ג)0.510.1
סידן (מ"ג)88.3417.85
ברזל (מ"ג)3.910.79
מגנזיום (מ"ג)34.847.04
זרחן (מ"ג)201.8340.79
אבץ (מ"ג)1.950.39
אשלגן (מ"ג)825.75166.89
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.440.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.430.09
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.4% 35.7% 14.9% 38%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.67 (0.86 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.