דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק פטריות = מעדן ביום חורף קר, צילום: שרון אונגר

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 495 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 הכנה מוקדמת: חותכים את הבצלים לקוביות, את שיני השום לפרוסות ואת מיקס הפטריות לקצוץ קטן.
  • 2 מחממים סיר גדול וממיסים את החמאה ביחד עם שמן הזית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים את שיני השום ומטגנים לעוד כ- 5 דקות.
  • 3 מוסיפים את הפטריות הקצוצות ביחד עם פטריות הפורצ`יני, ומטגנים עד להשחמה.
  • 4 מוסיפים את המים, מתבלים במלח, פלפל שחור, מוסקט וענפי תימין, ומבשלים למשך שעה על אש נמוכה. לאחר שעה של בישול מוציאים את ענפי התימין, מוסיפים את השמנת לבישול, טוחנים את המרק למרקם חלק ומבשלים למשך כרבע שעה נוספת. מתקבל מרק פטריות ביתי, חלבי וטעים!
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: בלנדר מוט.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

- פרסומת -

כנסו: ספר המתכונים של רותם צוצו

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)294 קלוריות60 קלוריות
חלבונים8.8 גרם1.8 גרם
פחמימות22 גרם5 גרם
מתוכן סוכרים6.4 גרם1.3 גרם
שומנים20.9 גרם4.2 גרם
מתוכם שומן רווי10.2 גרם2.1 גרם
כולסטרול51.1 מ"ג10.3 מ"ג
נתרן383.3 מ"ג77.5 מ"ג
סיבים תזונתיים6.7 גרם1.4 גרם
מים397.9 גרם80.4 גרם
ליקופן0 מק"ג0 מק"ג
ויטמין A2.4 מק"ג0.5 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)14.7 מ"ג3 מ"ג
ויטמין B1179.7 מק"ג36.3 מק"ג
ויטמין B2622.8 מק"ג125.9 מק"ג
ויטמין B39.1 מ"ג1.8 מ"ג
ויטמין B54.4 מ"ג0.9 מ"ג
ויטמין B6327.9 מק"ג66.3 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B944.3 מק"ג9 מק"ג
ויטמין C14 מ"ג2.8 מ"ג
ויטמין D1.1 מק"ג0.2 מק"ג
ויטמין E35.2 מק"ג7.1 מק"ג
ויטמין K0.5 מק"ג0.1 מק"ג
סידן88.3 מ"ג17.9 מ"ג
ברזל3.9 מ"ג0.8 מ"ג
מגנזיום34.8 מ"ג7 מ"ג
זרחן201.8 מ"ג40.8 מ"ג
אבץ2 מ"ג0.4 מ"ג
אשלגן825.8 מ"ג166.9 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות439.8 מ"ג88.9 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 39.8 מ"ג2 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 6430.5 מ"ג87 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות38 מ"ג7.7 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 933.9 מ"ג6.9 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.4% 35.7% 14.9% 38%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.