דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 66 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
טארט שקדים ודובדבני אמרנה
טארט שקדים מושלם
  • הכנת הקלתית:
  • 1 במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד את הקורנפלור, השקדים, אבקת הסוכר, המלח והחמאה, ומעבדים לתערובת פירורית ולחה. מוסיפים את החלמון וממשיכים לעבד רק עד לקבלת גושי בצק גדולים יותר. אם הבצק לא מתאחד מוסיפים כף מים ומעבדים קלות.
  • 2 מעבירים את הבצק לתבנית, מצמידים לתחתית ליצירת בסיס ומצמידים לדפנות בזווית ישרה על מנת שהשוליים לא יצנחו במהלך האפייה. דוקרים במזלג ומכניסים להקפאה למשך כחצי שעה.
  • 3 מחממים את התנור לחום של 170 מעלות (חום עליון-תחתון).
  • 4 מניחים נייר אפייה מעל הקלתית הקפואה, ממלאים במשקולות המיועדות לאפייה או בקטניות יבשות (לאוכלי קטניות) ואופים במשך כ- 15 דקות. מסירים בעדינות את נייר האפייה יחד עם המשקולות, וממשיכים לאפות במשך כ- 7-8 דקות נוספות או עד שהקלתית מזהיבה מעט. מוציאים מהתנור ומגביהים את חום התנור ל- 180 מעלות.
  • 5 בעזרת פלטה מדורגת לוחצים קלות על הטארט כדי לשטחו מעט, ומצננים לטמפרטורת החדר.
  • הכנת קרם השקדים:
  • 1 בקערת המיקסר עם וו גיטרה שמים יחד את החמאה, אבקת הסוכר, המלח וגרידת הלימון, ומערבלים במהירות בינונית לתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הקורנפלור והשקדים הטחונים, וממשיכים לערבל לתערובת אחידה.
  • 2 מוסיפים את הביצה והרום, וממשיכים לערבל במהירות בינונית/גבוהה במשך 5 דקות עד לקבלת קרם אחיד וסמיך.
  • 3 מעבירים את קרם השקדים לשק זילוף ומזלפים על גבי הקלתית. מיישרים מעט ומפזרים דובדבני אמרנה. אופים במשך כ- 20-30 דקות או עד שהטארט זהוב ויציב בצדדים ובמרכז. מצננים לטמפרטורת החדר.
  • הכנת הקצפת והרכבת הטארט:
  • 1 מניחים בקערת המיקסר עם בלון הקצפה את השמנת המתוקה (חשוב שהשמנת תהיה קרה מאוד, אחרת הכניסו למקפיא למשך 10 דקות). מוסיפים את אבקת הסוכר ואינסטנט הוניל, ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קצפת יציבה מאוד.
  • 2 יוצקים חצי מכמות הקצפת על גבי הטארט ובעזרת קלף או פלטה מדורגת מיישרים מעט. מעבירים את החצי הנותר מכמות הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 5.1 ס"מ, ומזלפים תלוליות בשולי הטארט. מעטרים כל תלולית בדובדבן אמרנה ומגישים טארט שקדים ודובדבנים מפנק במיוחד!
  • 3 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש עם מעט סירופ של דובדבני האמרנה מעל.

ציוד נדרש: תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ, מעבד מזון, מיקסר, שק זילוף עם צנתר משונן.

הטארט טעים יותר אחרי צינון של 4-5 שעות במקרר. שומרים את הטארט במקרר בכלי אטום עד 3 ימים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.7% 44.8% 6.6% 45.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.85 (0.9 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב