דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 424 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פסטה לינגוויני ברוטב עגבניות, חציל, ארטישוק וקלמטה
פסטה מושלמת לארוחת הערב
  • 1 לבשל את הפסטה לפי ההוראות (לשמור 1/4 כוס ממי הבישול).
  • 2 לחמם את שמן הזית בסיר סוטאז` רחב, להוסיף את הבצל הקצוץ ולטגן עד לשקיפות. להוסיף את השום, לערבב, להמשיך לטגן מעט ולהוציא לכלי בצד.
  • 3 להוסיף לאותה המחבת את עגבניות השרי, לערבב כמה דקות, להוסיף את זיתי הקלמטה והארטישוק, ולערבב.
  • 4 להחזיר את הבצל והשום המטוגנים, לערבב מעט ושוב להוציא הכל לכלי.
  • 5 להוסיף שמן לסיר ולטגן את החציל עד לריכוך. להוסיף את הירקות המטוגנים שהשארנו בצד, לערבב קלות ולצקת לסיר את רוטב העגבניות, המלח והפלפל השחור.
  • 6 להוסיף את מי הבישול ששמרנו בצד ואת היין הלבן, לבשל מעט עד להסמכה, לטעום ולתקן תיבול.
  • 7 להוסיף את הרוטב לפסטה, לערבב, לפזר מעל גבינת פרמזן מגורדת, תימין ובזיליקום, ולהגיש מיד.
  • 8 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את לבבות הארטישוק הכבושים. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. בנוגע לרוטב העגבניות: ניתן להשתמש ב- 140 גרם רוטב עגבניות ו- 1/2 צנצנת (450 מ"ל) מחית עגבניות (לפי הטעם).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.4% 22.9% 18.3% 52.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.36 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב