דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 704 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
אסאדו בתנור ביין אדום וירקות
אסאדו ביתי מושלם בתנור
  • 1 יום לפני האפייה בתנור (פעולה זו אינה חובה אבל היא מרככת ומשבחת את הבשר): מניחים את נתחי האסאדו בתבנית, משמנים אותו, מפזרים מלח גס ופלפל שחור גרוס, מעל מוזגים את כל הבירה הלבנה, מפזרים את גבעולי התימין, עוטפים את התבנית בנייר אפייה ומכניסים למקרר למשך לילה.
  • 2 מטגנים את הבצל בשמן בסיר עמוק עד להזהבה, מוסיפים את שיני השום, הגזרים, הפטרוזיליה, המלח, הפלפל השחור והפפריקה, ומערבבים היטב.
  • 3 מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים היטב, מוסיפים את היין האדום, מערבבים שוב וכשמגיעים לרתיחה מוסיפים 3 כוסות מים. נותנים לרוטב להצטמצם במשך כרבע שעה על אש בינונית. לאחר מכן, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
  • 4 מוציאים את נתחי האסאדו, נפטרים מהבירה בתבנית וצורבים את האסאדו במחבת עד לקבלת צבע שחום.
  • 5 מניחים בתבנית אפייה נקייה, מוזגים מעל את הרוטב, מפזרים גבעולי תימין, מכסים את התבנית בנייר אפייה ומעל נייר כסף, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות טורבו למשך כ- 6-7 שעות (ניתן גם לבשל כ- 3 שעות). דואגים כל הזמן שיש רוטב, ואם אין אז מוסיפים מים.
  • 6 לפני שמסירים מהתנור מכוונים את התנור לחום הכי גבוה, מסירים את נייר הכסף ונייר האפייה ונותנים לאסאדו לקבל שיזוף יפה.
  • 7 בהצלחה ובתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.6% 47.6% 33.6% 16.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב