דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אסאדו ביתי מושלם בתנור

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 704 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 יום לפני האפייה בתנור (פעולה זו אינה חובה אבל היא מרככת ומשבחת את הבשר): מניחים את נתחי האסאדו בתבנית, משמנים אותו, מפזרים מלח גס ופלפל שחור גרוס, מעל מוזגים את כל הבירה הלבנה, מפזרים את גבעולי התימין, עוטפים את התבנית בנייר אפייה ומכניסים למקרר למשך לילה.
  • 2 מטגנים את הבצל בשמן בסיר עמוק עד להזהבה, מוסיפים את שיני השום, הגזרים, הפטרוזיליה, המלח, הפלפל השחור והפפריקה, ומערבבים היטב.
  • 3 מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים היטב, מוסיפים את היין האדום, מערבבים שוב וכשמגיעים לרתיחה מוסיפים 3 כוסות מים. נותנים לרוטב להצטמצם במשך כרבע שעה על אש בינונית. לאחר מכן, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
  • 4 מוציאים את נתחי האסאדו, נפטרים מהבירה בתבנית וצורבים את האסאדו במחבת עד לקבלת צבע שחום.
  • 5 מניחים בתבנית אפייה נקייה, מוזגים מעל את הרוטב, מפזרים גבעולי תימין, מכסים את התבנית בנייר אפייה ומעל נייר כסף, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות טורבו למשך כ- 6-7 שעות (ניתן גם לבשל כ- 3 שעות). דואגים כל הזמן שיש רוטב, ואם אין אז מוסיפים מים.
  • 6 לפני שמסירים מהתנור מכוונים את התנור לחום הכי גבוה, מסירים את נייר הכסף ונייר האפייה ונותנים לאסאדו לקבל שיזוף יפה.
  • 7 בהצלחה ובתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אור לאה שם טוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)1,017144
חלבונים (גרם)49.28 7
פחמימות (גרם)243
מתוכן סוכרים (גרם)5.5 0.78
שומנים (גרם)69.75 9.91
מתוכם שומן רווי (גרם)24.72 3.51
כולסטרול (מ"ג)168 23.87
נתרן (מ"ג)1,626231.03
סיבים תזונתיים (גרם)3.82 0.54
מים (גרם)429.9261.09
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)509.5872.4
ויטמין B (מ"ג)10.721.52
ויטמין B1 (מ"ג)0.250.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.470.07
ויטמין B3 (מ"ג)81.14
ויטמין B5 (מ"ג)1.030.15
ויטמין B6 (מ"ג)0.880.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)67.099.53
ויטמין B12 (מק"ג)5.120.73
ויטמין C (מ"ג)45.956.53
ויטמין E (מ"ג)0.860.12
ויטמין K (מק"ג)382.2754.31
סידן (מ"ג)124.7717.73
ברזל (מ"ג)7.441.06
מגנזיום (מ"ג)80.311.41
זרחן (מ"ג)446.163.38
אבץ (מ"ג)11.71.66
אשלגן (מ"ג)1,127160.09
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.210.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.190.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.10.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.10.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.6% 47.6% 33.6% 16.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.96 (1.01 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.