מצרכים למתכון
7 מנות/יחידות, 332 גרם למנה\יחידה (תלוי בכמות הדגים)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
דג חריף של שבת זה חובה
- 1 בסיר שטוח ורחב מחממים את השמן על אש גבוהה, ומטגנים את הפלפל החריף והשום עד להזהבה. מוסיפים את העגבניות ומטגנים כ- 2 דקות נוספות. מוסיפים את הפפריקה, מערבבים ומוסיפים את המלח והפלפל השחור, מערבבים שוב ולאחר כמה דקות מוסיפים את המטבוחה, מערבבים, מועכים מעט את העגבניות ונותנים לרוטב להסמיך. מוסיפים את המים, מערבבים מעט שוב, מנמיכים לאש בינונית ומוסיפים את הדגים לרוטב.
- 2 מערבבים את השמן ביחד עם הפפריקה והמלח, מוזגים מעל הדגים בסיר ומפזרים מעל גם כוסברה קצוה ושיני שום שלמות.
- 3 מכסים את הסיר ומבשלים למשך כ- 20-30 דקות (מנערים מדי פעם את הסיר או משקים בעזרת כף את הדגים ברוטב. במידת הצורך מוסיפים עוד מים בצידי הסיר עד לרמת הסמיכות הרצויה של הרוטב). מתקבל סיר דגים פשוט מטורף שכיף לאכול עם החלה של שבת!
- 4 בתיאבון
ציוד נדרש: סיר רחב.
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
3.4% |
34% |
47.6% |
15% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב