דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 155 גרם למנה\יחידה (3 רולדות (כ- 8 מנות מכל רולדה))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
ושליאני - שטרודל תפוחים גיאורגי
השטרודל הכי טעים בעולם
  • 1 ללוש את כל מצרכי הבצק עד לקבלת בצק גמיש, חלק ולא דביק (להוסיף את המים בהדרגה כמובן). במידת הצורך להוסיף עוד 1/4 כוס מים לבצק ולעשות זאת בהדרגה.
  • 2 לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהניח למנוחה של כחצי שעה בצד. ללוש שוב כמה דקות ולתת מנוחה של עוד כרבע שעה.
  • 3 לחלק את הבצק ל- 3 כדורים שווים, לרדד אותם בקמח לגודל של פיתה גדולה ולהניח שוב למנוחה של כ- 10 דקות (מכוסה).
  • 4 להתחיל עם עיגול בצק ראשון: לרדד עם מעט קמח לריבוע או למלבן הכי דק שאפשר - כל פעם למתוח מצד אחר, אפשר גם להחזיק ועם האגרופים לבצע תנועות מתיחה.
  • 5 להניח 3 תפוחי עץ חתוכים לקוביות קטנות בחצי התחתון של הבצק (אני גיררתי וסחטתי מהמיץ - זו גם אופציה), להזליף מעל התפוחים ועל כל הבצק (בעזרת כף או עם היד) כ- 2 כפות שמן, לפזר 3/4 כוס סוכר על שורת התפוחים ועוד 1/4 כוס על יתרת הבצק ולזלף מלמעלה על התפוחים 2 כפיות דבש (שימו לב: מצרכי המילוי מתחלקים למעשה ל- 3).
  • 6 לגלגל לרולדה כשכל פעם מושכים מעט את הבצק ומגלגלים. לטבול את היד בשמן ובזהירות למרוח את הבצק מלמעלה ביד המשומנת. לחתוך לחתיכות של כ- 5 ס"מ, להניח על נייר אפייה משומן בתבנית, בעזרת כפית לזלף מעט דבש מעל כל חתיכה ולפזר מלמעלה סוכר. כך יש להכין את כל 3 הרולדות.
  • 7 לאפות בתנור בחום של 200 מעלות למשך כחצי שעה או עד שהרולדות מקבלות צבע קרמל. מתקבל ושליאני גיאורגי פשוט מפנק שכולם יאהבו ושמתאים גם לראש השנה!
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
הפעם את התפוחים גיררתי וסחטתי מהמיץ.

ציוד נדרש: מיקסר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.8% 10.3% 4.5% 83.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.12 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב