דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 78 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חלת תלישות עם דבש
חלה טעימה שמתאימה לכל שבת וגם לחג
  • 1 לחמם את התנור מראש לחום של 200 מעלות ולשמן תבנית קוגלהוף.
  • 2 לערבל במיקסר עם וו לישה את כל מצרכי הבצק (מלבד המים והמלח), להוסיף את המים בהדרגה ולאחר שמתגבש בצק להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש מעט (סך הכל כ- 10 דקות של לישה).
  • 3 להניח את הבצק בקערה מקומחת, לעטוף את הקערה בניילון נצמד ולהתפיח כשעה עד להכפלת הנפח (התפחה כפולה).
  • 4 לחלק את הבצק לשני חלקים שווים בגודלם, לגלגל כל חלק בצק לגליל, להצמיד את שתי הקצוות ולכרוך את שני הגלילים זה בזה ליצירת חלה.
  • 5 להניח את החלה בתבנית המשומנת ולהתפיח מכוסה למשך כחצי שעה נוספת.
  • 6 למרוח את החלה בביצה (מהולה בכף מים), לפזר מעל את הציפויים ולאפות במשך כ- 30-40 דקות עד להזהבה. להוציא את החלה מהתנור ובעודה חמה להבריש בסילאן המהול בכף המים והמחומם במיקרוגל. מתקבלת חלת תלישה מושלמת לראש השנה!
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית קוגלהוף.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6% 20.2% 10.1% 63.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.3 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב