דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 99 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת ארל גריי, פרג ולימון
עוגת לימון ופרג מיוחדת שבטוח תאמצו
  • הכנת העוגה:
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות (חום עליון ותחתון).
  • 2 בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים יחד את החמאה, הסוכר ותמצית הוניל, ומערבלים במהירות בינונית במשך כ- 2 דקות עד לקבלת קרם חלק.
  • 3 מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, תוך כדי ערבול, רק עד שכל אחת מהן נטמעת היטב בתערובת. מוסיפים את השמנת המתוקה, היוגורט, מיץ הלימון וגרידת הלימון, ומערבלים לאיחוד.
  • 4 מנפים לתוך התערובת את הקמח, הסודה לשתייה, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את הפרג ומערבלים קצרות רק עד לאיחוד.
  • 5 יוצקים את התערובת לתוך תבנית אינגליש קייק משומנת היטב, מיישרים מעט ואופים בתנור במשך כ- 45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  • הכנת הסירופ:
  • 1 בתוך קלחת או סיר קטן מבשלים יחד את התה שהכנו והסוכר, ומביאים לרתיחה. מוסיפים את מיץ הלימון, מביאים לסף רתיחה ומסירים מהאש.
  • 2 יוצקים את הסירופ בעודו חם על העוגה עם יציאתה מהתנור, ומצננים היטב לטמפרטורת החדר. מתקבלת עוגה טעימה ומיוחדת!
  • 3 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר, קלחת ותבנית אינגליש קייק משומנת היטב.

שומרים את העוגה במקרר בכלי אטום עד שבוע. מגישים בטמפרטורת החדר. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.6% 19.4% 8.7% 70.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.25 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב