דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 59 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חלה כמו במאפייה של פעם
בא לכם גם להתאהב בחלה? (:
  • 1 לרפד את תבנית האפייה בנייר אפייה.
  • 2 לעבד במיקסר עם וו לישה את כל המצרכים מלבד המלח (להוסיף את המים בהדרגה ולפי הצורך) למשך כ- 4 דקות במהירות הכי נמוכה.
  • 3 להוסיף את המלח ולהמשיך במלאכת הלישה למשך כ- 6 דקות נוספות עד שמתקבל בצק.
  • 4 להעביר את הבצק למשטח העבודה וללוש אותו ביד כ- 5 דקות נוספות.
  • 5 להעביר את הבצק לקערה להתפחה כפולה למשך כ- 30-60 דקות.
  • 6 לחלק את הבצק ל- 3 חלקים שווים, לגלגל כל חלק בצק לכדור ולהתפיח כרבע שעה נוספת.
  • 7 לרדד כל עיגול בצק לעלה באורך תבנית האפייה ולגלגל לרולדה/צורת נחש.
  • 8 לקלוע צמה יפה משלושת רצועות הבצק המאורכות ולהניח בתבנית המרופדת בנייר האפייה.
  • 9 להתפיח שוב למשך כחצי שעה נוספת ובינתיים לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 10 למרוח את החלה בחלמון הביצה הטרוף עם כפית המים ולקשט בשומשום ופרג לפי הטעם.
  • 11 לאפות בתנור כחצי שעה (תלוי בסוג התנור). להוציא את החלה עם נייר האפייה מהתבנית, להניח שוב במרכז התנור ולהמשיך לאפות עד ששולי ותחתית החלה מזהיבים (כרבע שעה נוספת). מתקבלת חלה מושלמת כמו של פעם!
  • 12 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר + תבנית מלבנית גדולה לאפיית חלה (כ- 32 ס"מ לפחות).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 11.8% 12.5% 75.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.13 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב