דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חלה כמו במאפייה של פעם
חלה כמו במאפייה של פעם
בא לכם גם להתאהב בחלה? (:

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 59 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לרפד את תבנית האפייה בנייר אפייה.
  • 2 לעבד במיקסר עם וו לישה את כל המצרכים מלבד המלח (להוסיף את המים בהדרגה ולפי הצורך) למשך כ- 4 דקות במהירות הכי נמוכה.
  • 3 להוסיף את המלח ולהמשיך במלאכת הלישה למשך כ- 6 דקות נוספות עד שמתקבל בצק.
  • 4 להעביר את הבצק למשטח העבודה וללוש אותו ביד כ- 5 דקות נוספות.
  • 5 להעביר את הבצק לקערה להתפחה כפולה למשך כ- 30-60 דקות.
  • 6 לחלק את הבצק ל- 3 חלקים שווים, לגלגל כל חלק בצק לכדור ולהתפיח כרבע שעה נוספת.
  • 7 לרדד כל עיגול בצק לעלה באורך תבנית האפייה ולגלגל לרולדה/צורת נחש.
  • 8 לקלוע צמה יפה משלושת רצועות הבצק המאורכות ולהניח בתבנית המרופדת בנייר האפייה.
  • 9 להתפיח שוב למשך כחצי שעה נוספת ובינתיים לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 10 למרוח את החלה בחלמון הביצה הטרוף עם כפית המים ולקשט בשומשום ופרג לפי הטעם.
  • 11 לאפות בתנור כחצי שעה (תלוי בסוג התנור). להוציא את החלה עם נייר האפייה מהתבנית, להניח שוב במרכז התנור ולהמשיך לאפות עד ששולי ותחתית החלה מזהיבים (כרבע שעה נוספת). מתקבלת חלה מושלמת כמו של פעם!
  • 12 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר + תבנית מלבנית גדולה לאפיית חלה (כ- 32 ס"מ לפחות).

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של חיה אילונה דר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)165281
חלבונים (גרם)4.46 7.58
פחמימות (גרם)2746
מתוכן סוכרים (גרם)2.52 4.28
שומנים (גרם)4.23 7.19
מתוכם שומן רווי (גרם)0.55 0.94
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)28.02 47.59
נתרן (מ"ג)250.73425.86
סיבים תזונתיים (גרם)0.08 0.13
מים (גרם)16.6328.24
ויטמין A (מק"ג)11.0918.83
ויטמין B (מ"ג)0.380.64
ויטמין B1 (מ"ג)0.140.24
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.18
ויטמין B3 (מ"ג)00.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.10.17
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)16.1427.41
ויטמין B12 (מק"ג)0.060.1
ויטמין C (מ"ג)1.883.18
ויטמין D (מק"ג)0.150.25
ויטמין E (מ"ג)0.070.13
ויטמין K (מק"ג)0.020.04
סידן (מ"ג)36.7262.37
ברזל (מ"ג)1.011.72
מגנזיום (מ"ג)0.71.19
זרחן (מ"ג)42.4972.17
אבץ (מ"ג)0.080.14
אשלגן (מ"ג)7.1912.21
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.130.22
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.18
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.290.49
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.270.45

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 11.8% 12.5% 75.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.13 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.