דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 391 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
מרק גולש הונגרי מושלם לחורף
אין על גולאש הונגרי ביום חורפי קר
  • 1 לחתוך מראש את כל הירקות לגודל הרצוי (את תפוחי האדמה להניח בינתיים בקערה עם מים כדי שלא ישחירו).
  • 2 לחמם את שמן הזית בסיר ולטגן את הבצל והשום על חום נמוך-בינוני עד שמזהיב ונהיה מעט שקוף. להסיר את הסיר מהאש, להוסיף את כל התבלינים היבשים (מלבד המלח והפלפל השחור), כולל התימין, עלי הדפנה והצ`ילי החריף, ולערבב אותם כדקה עם הבצל והשמן כדי לפתוח את הטעמים והארומות שלהם.
  • 3 להוסיף את הקמח המהול במעט מים אל הסיר, במטרה שבהמשך יסמיכו לנו את המרק. לערבב למספר שניות ולהחזיר אל האש.
  • 4 כעת להוסיף את קוביות הבשר (שימו לב לעשות שימוש בצוואר), העגבניות, רסק העגבניות, הפלפל האדום, המלח והפלפל השחור. לערבב את כל המרכיבים יחד בסיר כ- 2 דקות.
  • 5 למלא את הסיר במים עד כיסוי המרכיבים ולבשל למשך כשעה על חום נמוך-בינוני (לערבב מדי פעם כדי שהתחתית לא תישרף). להוסיף מים לפי הצורך במידה והם התאדו לחלוטין.
  • 6 לאחר כשעה להוסיף את הגזר, הסלרי, שורש הפטרוזיליה וקוביות תפוח האדמה עם המים שלו שמלאים בעמילן שיסמיך גם הוא את המרק עוד קצת. בשלב זה נרצה שהמים יכסו בכ- 2-3 ס"מ את כל המרכיבים.
  • 7 לכסות את הסיר במכסה ולבשל כשעה נוספת עד שכל הירקות (בדגש על הגזר) רכים לחלוטין והבשר מתפרק בקלות. נוזל המרק צריך להיות סמיך ועשיר, אם הוא דליל מדי אפשר להוריד את המכסה ולתת למים להתאדות.
  • 8 כשהמרק מוכן, להגיש לקעריות מרק או אפילו לתוך קעריות לחם. ניתן לפזר מעט פטרוזיליה קצוצה מעל וזהו - יש לכם מרק גולש הונגרי ביתי טעים ביותר!
  • 9 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר לגולש.

שימו לב: יש לעשות שימוש בבשר צוואר ולא בכתף בקר המצוינת במרכיבים לשם חישוב הערך התזונתי של המתכון). התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.6% 18.2% 42.9% 33.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.26 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב