דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 95 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת שקדים ללא גלוטן עם תפוזים, קצפת ואוכמניות
עוגה מפנקת ללא גלוטן
  • 1 לחמם את התנור מראש לחום של 170 מעלות.
  • 2 לחתוך את התפוזים לרוחב ולהניח בינתיים בתוך מסננת.
  • 3 להקציף את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף רך.
  • 4 בקערה נפרדת לערבב את החלמונים, גרידת הלימון והחמאה, להוסיף את המרנג (החלבונים והסוכר המוקפצים) ב- 3 פעימות עד להטמעה. להוסיף את אבקת השקדים, המלח, אבקת האפייה והקורנפלור, ולערבב עד להטמעה.
  • 5 לשמן את התבנית (ראו "ציוד נדרש") עם החמאה הרכה ולרפד בסוכר חום בהיר.
  • 6 להניח את פרוסות התפוז בתחתית התבנית.
  • 7 למזוג את בלילת העוגה אל תוך התבנית, ולאפות בתנור שחומם מראש למשך כ- 25 דקות ועד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • 8 להמתין שהעוגה תתקרר לחלוטין ולהפוך את התבנית על צלחת כך שפלחי התפוז ייפנו כלפי מעלה (לעשות זאת בזהירות).
  • 9 להקציף במיקסר את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד לקבלת קצפת, להגיש לצד העוגה ולקשט בפירות יער שאוהבים!
  • 10 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אפייה בקוטר 20 ס"מ (אפשר תבנית קטנה יותר ואז העוגה תצא גבוהה יותר - תצטרכו להנמיך את חום התנור ולאפות מעט יותר זמן).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.6% 39.8% 9.8% 45.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.72 (0.78 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב