דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 83 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסופגניות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
סופגניות קלאסיות
סופגניות מבצק מושלם לחנוכה
  • 1 מערבבים היטב בקערה או בכד מדידה עמוק (חשוב כדי שהתערובת לא תגלוש) את המים החמימים (טמפרטורה של 40 מעלות) ביחד עם כפית מהסוכר, כף מהקמח וכל השמרים היבשים. ממתינים כ- 5-10 דקות.
  • 2 מערבבים היטב יחד את הביצה, החלמון הנוסף, המלח, גרידת הלימון, תמצית הוניל, הברנדי ויתרת הסוכר. מוזגים את הבלילה אל המיקסר, מוסיפים את יתרת הקמח ותערובת השמרים ולשים עד לקבלת בצק חלק. כשהבצק מתחיל לקבל צורה מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש עד שהבצק חלק ומוכן.
  • 3 מניחים את הבצק בקערה ומתפיחים כחצי שעה. מוציאים את האוויר מהבצק, מפתיחים עוד כחצי שעה, מוציאים שוב את האוויר ומתפיחים פעם אחרונה כחצי שעה נוספת.
  • 5 מוציאים את האוויר מהבצק, מחלקים אותו לחלקים של 70 גרם כל אחד ומכדררים לכדורים.
  • 6 מניחים את כדורי הבצק על ניירות אפייה ומתפיחים עוד כחצי שעה.
  • 7 בתום ההתפחה מטגנים את הסופגניות בשמן בטמפרטורה של 160 מעלות (שימו לב: במצרכים כתוב 1/3 כוס שמן בלבד לשם חישוב הערך התזונתי של המתכון, יש לטגן בשמן לטיגון עמוק) עד לקבלת צבע משני הצדדים (חשוב לשמור על חום השמן באופן קבוע בעת הטיגון).
  • 8 ממלאים את הסופגניות בריבה, ריבת חלב ובעצם בכל מילוי שאוהבים. מפדרים באבקת סוכר ומגישים סופגניות קלאסיות ביתיות מושלמות לחנוכה!
  • 9 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר + מד טמפרטורה למטבח.

הערך התזונתי לא כולל את המילויים השונים ואבקת הסוכר. כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסופגניות לאחר הטיגון. יש לטגן אותן בשמן עמוק בהתאם לסיר בו מטגנים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 27.1% 10.7% 62.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.37 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב