דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 104 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמניות)

  • הבצק
  • קמח לחם - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (500 גרם)
  • שמרים טריים - 1/2 שקית - סה"כ (25 גרם)
  • סוכר - 1/4 כוס - סה"כ (45 גרם)
  • מלח - 1/2 כף שטוחה
  • חמאה - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (50 גרם)
    רכה וחתוכה לקוביות
  • ביצה - Large
  • מים - 3/4 כוס - סה"כ (180 מ"ל)
    פושרים (בהדרגה ולפי הצורך)
  • הציפוי
  • חלמון ביצה - יחידה (18 גרם)
    טרוף
  • שומשום - 2 כפות - סה"כ (40 גרם)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
לחמניות מתוקות
  • 1 לשים יחד במיקסר את הקמח, השמרים הסוכר, המלח, החמאה והביצה.
  • 2 מוסיפים בהדרגה את המים וממשיכים ללוש במשך כ- 7 דקות נוספות.
  • 3 מתפיחים את הבצק במשך כשעה מכוסה בנייליון נצמד.
  • 4 יוצרים עיגולי בצק (אפשר כל צורה שאוהבים) ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן היטב.
  • 5 מתפיחים כשעה נוספת, מורחים על הלחמניות את החלמון הטרוף וזורים את השומשום לקישוט.
  • 6 מחממים מראש את התנור לחום של 180 מעלות ואופים את הלחמניות למשך כ- 30 דקות.
  • 7 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.7% 12.8% 12.6% 73.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.15 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב