דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 117 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הקרואסונים)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קרואסון שום ממכר
קרואסון שום שלא תוכלו להפסיק לנשנש
  • 1 מערבבים בקערת המיקסר את השמרים, הסוכר וכוס מים אחת, ומשאירים כ- 10 דקות ליצירת ראש עיסה. לאחר כ- 10 דקות מוסיפים את הקמח, מפעילים את המיקסר, תוך כדי לישה מוסיפים את הביצים ולאחר מכן את שאר המים (לפי הצורך ובהדרגה, ייתכן שלא יהיה צורך בכל כמות המים או שתזדקקו למעט יותר מים). לשים עוד 2 דקות, מוסיפים 1/3 כוס שמן ולשים 5 דקות, לאחר 5 דקות מוסיפים את המלח ואת שאר השמן ולשים עוד 5 דקות.
  • 2 משמנים קערה נקייה, מניחים בה את הבצק, עוטפים את הקערה בניילון נצמד, מניחים מעל קופסת גפרורים וראש שום (ככה סבתא שלי הייתה עושה - לא חובה), מכסים גם במגבת ומתפיחים במקום חמים למשך כשעה עד להכפלת הנפח. בינתיים, מחממים את התנור מראש לחום של 200 מעלות צלזיוס.
  • 3 מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים, מרדדים כל כדור למלבן, חותכים משולשים ומגלגלים לקוראסונים. מניחים את הקרואסונים בתבנית האפייה של התנור עם נייר אפייה משומן למשך כחצי שעה של התפחה נוספת, לאחר חצי שעה מורחים חלמון טרוף ומכניסים לתנור. ברגע שמכניסים לתנור מעלים את חום התנור לטמפרטורה של 250 מעלות צלזיוס. את התבנית מניחים בחלק העליון של התנור ואופים עד לקבלת צבע יפה (כ- 6 דקות). לאחר שהמאפים קיבלו צבע - מנמיכים את התנור ל- 200 מעלות, מורידים את התבנית אל תחתית התנור, אופים עד שגם מלמטה משחים (כ- 15-20 דקות) ומוציאים מהתנור.
  • 4 כותשים/טוחנים את השום ומניחים בקערה. קוצצים/טוחנים את הפטרוזיליה (כשהיא יבשה לאחר שטיפה קלה) ומוסיפים לקערה. מוזגים את שמן הזית, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מברישים כל קרואסון בתבנית לאחר האפייה וזהו - מתקבל קרואסון שום שלא תוכלו להפסיק להתענג עליו!
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 27.6% 10% 62.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.38 (0.38 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב