מצרכים למתכון
9 מנות/יחידות, 323 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות (תלוי בגודל המנה))
אופן הכנת המתכון
- תוספותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
עוגת אורז מרשימה וטעימה בטירוף
- 1 מתחילים בבישול האסאדו: מחממים את השמן בסיר עמוק, מתבלינם במלח ובפלפל שחור, ומטגנים עד להזהבה יפה. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הנתח ומבשלים עם מכסה למשך כ- 3 שעות. לאחר הבישול חותכים את נתח האסאדו לרצועות קטנות ומניחים בצד בקערה.
- 2 ממשיכים עם בישול האורז: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את האורז והמלח, מערבבים, מטגנים מעט, מוזגים את המים ומביאים לרתיחה. כשרותח מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ- 10 דקות (סוג של חצי בישול). מסננים את האורז אל קערת רצועות הבשר.
- 3 קוצצים את השמיר דק (או טוחנים), מוסיפים אל קערת הבשר והאורז, מערבבים בעזרת מזלג ומניחים בצד לקירור.
- 4 חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות עבות (אך לא מדי), מחממים היטב את השמן במחבת ומטגנים צד אחד של הפרוסות עד להזהבה.
- 5 חותכים נייר אפייה לצורת עיגול בקוטר של סיר הבישול. מחממים היטב כף שמן בסיר, מניחים מעל את נייר האפייה העגול ומעליו את פרוסות תפוחי האדמה כשהצד המטוגן והזהוב כלפי מטה.
- 6 מערבבים שוב היטב את תערובת הבשר והאורז עם השמיר, מעבירים אל הסיר מעל פרוסות תפוחי האדמה, מהדקים היטב, עושים 4 חורים (כדי שהמים יחלחלו היטב) ומוזגים מעל כוס אחת של מים. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית למשך כ- 15 דקות.
- 7 בסיום הבישול הופכים את הסיר ומתקבלת עוגת אורז מושלמת עם תפוחי אדמה קריספי מעל!
- 8 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: סיר אורז גדול.
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
2.6% |
27.7% |
18.6% |
51.1% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב