דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 304 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • פילה הבקר
  • פילה בקר - 300 גרם
    פרוסות ברוחב של קצת פחות מס"מ
  • שמן קנולה - כף (10 מ"ל)
  • הבצל והפטריות
  • בצלים - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    חתוכים לרבעים
  • פטריות -  חבילות - סה"כ (315 גרם)
    שמפיניון
  • הרוטב לערבוב מראש
  • רוטב סויה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • שורש ג`ינג`ר - כפית-קצוץ (5 גרם)
  • שום - 2 שיניים
    כתושות
  • סוכר -  כפות שטוחות
  • מים - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • קורנפלור - כפית
    מהולה ב- 4 כפות מים
  • להקפצה
  • יין לבן - 1/3 כוס - סה"כ (80 מ"ל)
    איזה שאוהבים
  • שמן צ`ילי -  כפיות - סה"כ (13 מ"ל)
    2-3 כפיות (לאוהבי החריף)
  • בצל ירוק - 4.5 יחידות בינוניות - סה"כ (113 גרם)
    4-5 גבעולים חתוכים גס

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
פילה בקר בסגנון סצ`ואן
מנה אסייאתית נהדרת
  • 1 מלהיטים את הווק, מוסיפים את השמן, מקפיצים ממש דקה את פילה הבקר לצריבה קלה ומוציאים מיד מהווק.
  • 2 מוסיפים אל הווק את הבצל לחריכה, לאחר מכן מוסיפים גם את הרוטב (אפשר להנמיך קצת את האש אם הרוטב מצטמצם מהר מדי) ולאחר מכן את היין הלבן.
  • 3 מוסיפים גם את הפטריות (פטריות שמפיניון גדולות וחתוכות לרבעים (ללא הרגל), ומערבבים לעיטוף כל פטריה ברוטב.
  • 4 בשלב זה מחזירים חזרה לווק את פילה הבקר ומערבבים (אני אוהבת שהוא עשוי M אז אני ממש תיכף כבר מכבה את האש אבל זה כבר תלוי בכם).
  • 5 מוסיפים שמן צ`ילי ובצל ירוק - וסיימנו! מגישים לצד אורז לבן וטורפים מהר מהר מנת פילה בקר אסיאתית מושלמת ביחד עם מישהו שאוהבים!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להחליף את פילה הבקר בסינטה.

טיפים להצלחה מסחררת: אם השתמשתם בסינטה במקום פילה בקר, אפשר לערבב אותה עם כפית סודה לשתייה, להשרות כ- 15-20 דקות ולשטוף היטב. זה טריק של מסעדות סיניות לריכוך בשר. בין אם השתמשתם בסינטה או בפילה בקר, בשני המקרים יש להוציא את הבשר מהמקרר כ- 30 דקות לפני ההקפצה ולתת לו לנוח על השיש. מרגישים שהרוטב הצטמצם מדי? תנמיכו קצת את האש לרגע ותוסיפו מעט מים בהקפצה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.4% 22.4% 38.6% 33.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.34 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב