דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מנה אסייאתית נהדרת

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 304 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • פילה הבקר
  • פילה בקר - 300 גרם
    פרוסות ברוחב של קצת פחות מס"מ
  • שמן קנולה - כף (10 מ"ל)
  • הבצל והפטריות
  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    חתוכים לרבעים
  • פטריות -  חבילות - סה"כ (315 גרם)
    שמפיניון
  • הרוטב לערבוב מראש
  • רוטב סויה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • שורש ג`ינג`ר - כפית-קצוץ (5 גרם)
  • שום - 2 שיניים
    כתושות
  • סוכר -  כפות שטוחות - סה"כ (23 גרם)
  • מים - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • קורנפלור - כפית (4 גרם)
    מהולה ב- 4 כפות מים
  • להקפצה
  • יין לבן - 1/3 כוס - סה"כ (79 מ"ל)
    איזה שאוהבים
  • שמן צ`ילי -  כפיות - סה"כ (13 מ"ל)
    2-3 כפיות (לאוהבי החריף)
  • בצל ירוק - 4.5 יחידות בינוניות - סה"כ (113 גרם)
    4-5 גבעולים חתוכים גס
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מלהיטים את הווק, מוסיפים את השמן, מקפיצים ממש דקה את פילה הבקר לצריבה קלה ומוציאים מיד מהווק.
  • 2 מוסיפים אל הווק את הבצל לחריכה, לאחר מכן מוסיפים גם את הרוטב (אפשר להנמיך קצת את האש אם הרוטב מצטמצם מהר מדי) ולאחר מכן את היין הלבן.
  • 3 מוסיפים גם את הפטריות (פטריות שמפיניון גדולות וחתוכות לרבעים (ללא הרגל), ומערבבים לעיטוף כל פטריה ברוטב.
  • 4 בשלב זה מחזירים חזרה לווק את פילה הבקר ומערבבים (אני אוהבת שהוא עשוי M אז אני ממש תיכף כבר מכבה את האש אבל זה כבר תלוי בכם).
  • 5 מוסיפים שמן צ`ילי ובצל ירוק - וסיימנו! מגישים לצד אורז לבן וטורפים מהר מהר מנת פילה בקר אסיאתית מושלמת ביחד עם מישהו שאוהבים!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להחליף את פילה הבקר בסינטה.

טיפים להצלחה מסחררת: אם השתמשתם בסינטה במקום פילה בקר, אפשר לערבב אותה עם כפית סודה לשתייה, להשרות כ- 15-20 דקות ולשטוף היטב. זה טריק של מסעדות סיניות לריכוך בשר. בין אם השתמשתם בסינטה או בפילה בקר, בשני המקרים יש להוציא את הבשר מהמקרר כ- 30 דקות לפני ההקפצה ולתת לו לנוח על השיש. מרגישים שהרוטב הצטמצם מדי? תנמיכו קצת את האש לרגע ותוסיפו מעט מים בהקפצה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של דנה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)30099
חלבונים (גרם)24.66 8.12
פחמימות (גרם)227
מתוכן סוכרים (גרם)11.01 3.63
שומנים (גרם)14.33 4.72
מתוכם שומן רווי (גרם)4.16 1.37
כולסטרול (מ"ג)63 20.74
נתרן (מ"ג)475.39156.51
סיבים תזונתיים (גרם)3.45 1.13
מים (גרם)233.0576.72
ויטמין A (מק"ג)14.064.63
ויטמין B (מ"ג)7.862.59
ויטמין B1 (מ"ג)0.160.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.380.13
ויטמין B3 (מ"ג)4.371.44
ויטמין B5 (מ"ג)2.230.74
ויטמין B6 (מ"ג)0.660.22
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)48.7416.05
ויטמין B12 (מק"ג)1.220.4
ויטמין C (מ"ג)12.844.23
ויטמין D (מק"ג)0.410.14
ויטמין E (מ"ג)0.490.16
ויטמין K (מק"ג)60.1719.81
סידן (מ"ג)62.5720.6
ברזל (מ"ג)3.371.11
מגנזיום (מ"ג)42.7714.08
זרחן (מ"ג)269.2788.65
אבץ (מ"ג)4.711.55
אשלגן (מ"ג)750.9247.21
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.540.18
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.060.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.450.15
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.451.13
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.151.04

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.4% 22.4% 38.6% 33.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.34 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה