דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 148 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת שכבות שוקולד
עוגת השוקולד שאתם חייבים לאמץ
  • 1 לערבב בקערה את כל המצרכים היבשים לעוגה (קמח, אבקת קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתייה, סוכר ומלח).
  • 2 לערבב את החלב עם החומץ ולחמם במיקרוגל למשך כ- 40 שניות ליצירת "חובצה". להוסיף את החובצה, השמן, הביצים ותמצית הוניל אל קערת היבשים, לערבב, להוסיף את הקפה החם ולהמשיך לערבב עד לקבלת תערובת חלקה.
  • 3 להעביר אל 2 תבניות אפייה בקוטר 20 ס"מ מרופדות בנייר אפייה (לא חובה לשמן אך אפשר), ולאפות בתנור בחום של 180 מעלות למשך 30-35 דקות (תלוי בסוג התנור). במבחן הקיסם - הוא צריך לצאת עם פירורים לחים. לצנן את העוגה לטמפרטורת החדר.
  • 4 להמיס את השוקולד המריר ולצנן לטמפ` החדר. להקציף בקערה בעזרת מקציף ידני את החמאה הרכה עם תמצית הוניל עד שהופכת לאוורירית, להוסיף כמחצית מאבקת הסוכר ואת אבקת הקקאו והמלח, ולהמשיך להקציף עד לקבלת תערובת אחידה. להוסיף את יתרת אבקת הסוכר. להוסיף את השוקולד המריר המומס אל התערובת ולערבב לתערובת חלקה.
  • 5 לזלף על תבנית הגשה מעט מקרם השוקולד, להניח את החלק הראשון של העוגה ולזלף עוד מקרם השוקולד על העוגה (למרוח היטב מכל הכיוונים). להניח את שכבת העוגה השנייה ולזלף מעליה גם כן מקרם השוקולד. למרוח מקרם השוקולד גם בצדדים וכל מה שנותר הוא רק להתפנק עם עוגת שכבות שוקולד פשוט מושלמת!
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: 2 תבניות אפייה בקוטר 20 ס"מ + מקציף ידני.

הערך התזונתי לא כולל את הקפה השחור. שיטת ההכנה כוללת גם המסה והקצפה. שומרים במקרר מכוסה עד 4 ימים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 29.5% 5.8% 63.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.43 (0.44 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב