דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 105 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פאי גבינה קרה
פאי גבינה כמו בקונדיטוריות
  • הכנת הקלתית:
  • 1 לחמם מראש את התנור לחום של 180 מעלות (חום עליון-תחתון).
  • 2 להמיס את החמאה בקערה, להוסיף את אבקת הסוכר ולערבב. להוסיף את הביצה ולטרוף היטב. להוסיף את הקמח, לערבב בעדינות עד לקבלת בצק אחיד ורך שלא נדבק בכלל. במידה והבצק יצא לכם מעט מתפורר - זה בסדר (שימו לב שאתם מוסיפים את הקמח, זה נראה כאילו יש הרבה קמח על מעט רטוב - אבל סבלנות וזה יתאחד).
  • 3 לרפד תבנית פאי בקוטר 22 ס"מ בבצק מכל הכיוונים: להדק בידיים קודם לדפנות התבנית ולאחר מכן לתחתית. ליישר את שולי הקלתית בעזרת סכין, לדקור את הבצק עם מזלג ולהקפיא כ- 15 דקות לפחות. לאחר ההקפאה לאפות את הבצק בתנור שחומם מראש למשך 15-20 דקות עד להזהבה בשוליים ושהתחתית מתנפחת מעט. להוציא מהתנור ולצנן לטמפ` החדר.
  • הכנת קרם הגבינה:
  • 1 להקציף במיקסר עם בלון הקצפה את השמנת המתוקה ביחד עם הסוכר, אינסטנט הפודינג וניל והשמנת החמוצה, עד לקבלת קצפת יציבה מאוד. להוסיף את הגבינה הלבנה ולהמשיך להקציף רק עד שהתערובת אחידה.
  • 2 להעביר את קרם הגבינה על הקלתית האפויה, ליישר ולקרר במקרר למשך כ- 5 שעות לפחות עד להתייצבות (או לילה שלם).
  • הכנת רוטב התותים:
  • 1 לבשל את התותים החתוכים לקוביות במחבת יחד עם אבקת הסוכר ומיץ הלימון, עד שהתותים מצטמקים ומגירים נוזלים.
  • 2 לטחון את התותים במעבד מזון עד לקבלת נוזל אחיד ומקררים במקרר.
  • 3 לאחר שקרם הגבינה התייצב, להוציא את הפאי מהמקרר ולמזוג את רוטב התותים על קרם הגבינה. לקשט בפרחים אכילים או בפירות יער שונים שאוהבים. להעביר אל צלחת הגשה נאה, לפרוס ולהגיש פאי גבינה קרה מושלם!
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לשמור את הפאי מכוסה במקרר עד 3 ימים.

ציוד נדרש: תבנית פאי בקוטר 22 ס"מ, מיקסר.

שיטת ההכנה כוללת גם הקצפה וקירור.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.7% 22.7% 7.6% 69%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.3 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב