דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 85 גרם למנה\יחידה (תלוי איך בוחרים להכין (קישים או מאפים))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
קיש תרד וגבינות קל להכנה
שילוב מושלם של תרד וגבינות עם בצק פריך, צילום: תפיקו הפקות
  • הכנת הבצק:
  • 1 לנפות לקערה את הקמח ולהוסיף את המלח.
  • 2 להוסיף את החמאה ובעזרת הידיים ללוש ולפתוח את החמאה עד למרקם חולי.
  • 3 להוסיף את השמנת החמוצה ולעבד עם הידיים עד שהעיסה של הבצק נעשית אחידה (במידה והבצק עדיין דביק יש להוסיף מעט קמח).
  • 4 לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה.
  • הכנת המילוי והמאפים:
  • 1 לערבב בקערה את כל מצרכי המילוי ביחד.
  • 2 להוציא את הבצק מהמקרר, לרדד אותו על משטח מקומח ולקרוץ לעיגולים באמצעות רינג או כוס.
  • 3 כעת ניתן להכין את הקישים בשתי צורות הכנה. אופציית מאפים ממולאים (כ- 20 יחידות): מעל עיגול בצק אחד שקרצנו לשים כפית וחצי עד שתי כפיות מהמילוי במרכז, להניח עיגול בצק נוסף מעל, להדק ובאמצעות מזלג להדק היטב גם בדפנות. מעל המאפים ניתן לחתוך מעין 3 פסים קטנים עם מזלג/סכין ליופי.
  • 4 אופציית קישים קטנים (כ- 36-38 יחידות): לשמן תבנית מאפינס (או כל תבנית אחרת שתתאים), להניח עיגול בצק בשקע, להדק בצדדים (הבצק מכסה כך רק חצי מגובה השקע. ניתן לקרוץ עיגולי בצק גדולים יותר אך אני הייתי מרוצה מכך שהקישים יצאו קטנטנים כמו בתמונות) ולהניח 1.5 כפיות גדושות מהמילוי.
  • 5 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 20-25 דקות (תלוי בתנור) או עד להשחמה. אם הלכתם על האופציה של הקישים הקטנים - מומלץ לפזר מעט גבינת פרמזן מעל. אם הלכתם על האופציה של המאפים - להבריש בביצה טרופה לפני האפייה ולהניח על תבנית עם נייר אפייה. מתקבל קיש תרד וגבינות מושלם שאתם חייבים לנסות!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
להגיש עם המון ירקות בצד (תמיד טעים להוסיף ירקות לארוחת הערב - וגם בריא!).

ציוד נדרש: קורצן, תבנית מאפינס (בהתאם לצורת ההכנה).

הערך התזונתי לא כולל את הביצה, ספריי השמן ו/או הפרמזן (תלוי איך בוחרים להכין את הקישים).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.1% 37.7% 20.1% 41.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.62 (0.63 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב