דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 163 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת שמרים במלית שוקולד רוזמרי
  • 1 בקערה מערבבים את כל המצרכים לבצק - הקמח, 3/4 כוס סוכר, שמרים, 3 ביצים, 3/4 כוס מים, תמצית אפיה וניל, קליפת לימון, חמאה ומלח).
  • 2 יש להיזהר שהמלח לא יגע בשמרים, עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  • 3 מקמחים קערה ומניחים בה את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
  • 4 מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים. מרדדים כל עלה למלבן בעובי 1/2 ס"מ. מורחים את מלית השוקולד רוזמרי ומגלגלים. חוצים את הרולדה לאורך וקולעים לצמה.
  • 5 מניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת ומורחים בביצה הטרופה שנותרה.
  • 6 מעמידים להתפחה נוספת של 30 דקות.
  • 7 מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 25-30 דקות בחום של 180 מעלות עד להזהבה.
  • 8 בסיר קטן שמים את הסוכר הנותר (3/4 כוס), המים הנותרים (1/2 כוס) ומיץ הלימון ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דקות ומקררים.
  • 9 כשהעוגה יוצא מהתנור למרוח את הסירופ עליה בעודה חמה.
  • 10 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לשלב ממרח שוקולד רגיל ושוקולד צ`יפס או ביחד עם חלבה.

יש לשים לב לכמויות המצרכים. הערך התזונתי אינו כולל את מלית הרוזמרי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 13.7% 10.5% 75.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.16 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב