דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 79 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלביבות)

  • הלביבות
  • חציל - יחידה גדולה (400 גרם)
  • ביצה - Large
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
  • כורכום - 1/4 כפית שטוחה
  • שום - כפית
    כתוש
  • קמח תופח - 3 כפות שטוחות - סה"כ (36 גרם)
    רצוי תופח אך אפשר גם רגיל
  • לטיגון
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    כמות מוערכת שנספגת בטיגון

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לביבות חצילים קלויים
גם אתם חובבי חצילים כמונו? (:
  • 1 לקלות את החציל על האש (רצוי לעטוף את הכיריים בנייר כסף ולעשות שימוש בכלי המיועד לקליית ירקות על הגז על מנת שלא ללכלך את הכיריים בעת הקלייה), לקרר היטב, לקלף את הקליפה השחורה, להעביר לקערה ולרסק במזלג.
  • 2 להוסיף את הביצה והתבלינים, לערבב, להוסיף את הקמח התופח בהדרגה ולערבב היטב שוב.
  • 3 לחמם היטב את השמן במחבת. בעזרת כף לקחת מהעיסה, לצקת בזהירות לשמן החם ולטגן משני הצדדים עד להשחמה. מתקבלות לביבות חצילים קלויים פשוט טעימות שגם ילדים עשויים לאהוב!
  • 4 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בלביבות לאחר הטיגון. יש לעשות שימוש בכמות שמן מתאימה ורגילה לטיגון לביבות. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5% 56.6% 7.7% 30.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.47 (1.69 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב