דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
גם אתם חובבי חצילים כמונו? (:

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 79 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלביבות)

  • הלביבות
  • חציל - יחידה גדולה (400 גרם)
  • ביצה - יחידהL
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
  • כורכום - 1/4 כפית שטוחה
  • שום - כפית
    כתוש
  • קמח תופח - 3 כפות שטוחות
    רצוי תופח אך אפשר גם רגיל
  • לטיגון
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    כמות מוערכת שנספגת בטיגון
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לקלות את החציל על האש (רצוי לעטוף את הכיריים בנייר כסף ולעשות שימוש בכלי המיועד לקליית ירקות על הגז על מנת שלא ללכלך את הכיריים בעת הקלייה), לקרר היטב, לקלף את הקליפה השחורה, להעביר לקערה ולרסק במזלג.
  • 2 להוסיף את הביצה והתבלינים, לערבב, להוסיף את הקמח התופח בהדרגה ולערבב היטב שוב.
  • 3 לחמם היטב את השמן במחבת. בעזרת כף לקחת מהעיסה, לצקת בזהירות לשמן החם ולטגן משני הצדדים עד להשחמה. מתקבלות לביבות חצילים קלויים פשוט טעימות שגם ילדים עשויים לאהוב!
  • 4 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בלביבות לאחר הטיגון. יש לעשות שימוש בכמות שמן מתאימה ורגילה לטיגון לביבות. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)171215
חלבונים (גרם)2.01 2.53
פחמימות (גרם)810
מתוכן סוכרים (גרם)1.65 2.07
שומנים (גרם)14.8 18.64
מתוכם שומן רווי (גרם)1.34 1.69
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)31.62 39.84
נתרן (מ"ג)149.91188.86
סיבים תזונתיים (גרם)1.3 1.64
מים (גרם)51.8365.3
ויטמין A (מק"ג)14.618.39
ויטמין B (מ"ג)0.670.84
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.320.4
ויטמין B5 (מ"ג)0.170.22
ויטמין B6 (מ"ג)0.070.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)11.0813.96
ויטמין B12 (מק"ג)0.080.1
ויטמין C (מ"ג)0.961.21
ויטמין D (מק"ג)0.170.22
ויטמין E (מ"ג)0.30.38
ויטמין K (מק"ג)1.511.9
סידן (מ"ג)9.712.22
ברזל (מ"ג)0.350.45
מגנזיום (מ"ג)7.048.87
זרחן (מ"ג)26.0932.87
אבץ (מ"ג)0.190.24
אשלגן (מ"ג)80.71101.68
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.210.27
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.180.22
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.320.41
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.30.38

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5% 56.6% 7.7% 30.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.47 (1.69 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.