דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 439 גרם למנה\יחידה (5-6 מנות (תלוי בגודל המנה))

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מרק ירוק מוקרם
אחד המרקים המנחמים ביותר
  • 1 בסיר גדול ממיסים את החמאה, מוסיפים תחילה את הבצל, מטגנים עד שמזהיב מעט ומוסיפים גם את השום לכדקה נוספת.
  • 2 מוסיפים את תפוח האדמה ומבשלים תוך כדי ערבוב קל למשך כ- 3-4 דקות, אחריו מוסיפים את הזוקיני, גם אותו לרכך כמה דקות, ואז את התרד (שתופס את כל הסיר, לא להיבהל, 3 דקות והוא מצטמצם). מוסיפים את הברוקולי והתבלינים, ומערבבים מעט שוב.
  • 3 מוסיפים את המים הרותחים כך שהם לא לגמרי מכסים את הירקות אלא מכסים 3/4 מהכמות. חשוב לא להוסיף יותר מדי מים שלא ייצא נוזלי מדי, להוסיף מים אם צריך (אפשר בכל שלב).
  • 4 מכסים את הסיר, מורידים לאש בינונית ומבשלים עד לריכוך מלא של הירקות (מאחר והם היו חתוכים קטן וכבר בושלו מעט - זה ייקח רק כ- 20-25 דקות).
  • 5 מכבים את האש ובעזרת בלנדר מוט טוחנים את המרק עד שהוא חלק לגמרי. אם בא לכם שיהיו בו דווקא קצת חתיכות פשוט תטחנו פחות. מוסיפים את השמנת לבישול ומערבבים ידנית.
  • 6 פורסים את הטורטייה לרצועות בעובי ובאורך שרוצים, ומטגנים במחבת בשמן הזית עד שהן נהיות זהובות וקריספיות.
  • 7 מוזגים לקערה מפנקת, מוסיפים מעל את הטורטיות וגבינת הפרמזן ומתחממים!
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר מרק, בלנדר מוט.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.6% 21.4% 16.1% 49.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.4 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב