דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 324 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • לבישול הקורקבנים
  • קורקבן עוף - 1 ק"ג
    חתוכים לחצאים או לרבעים
  • עלי דפנה - 10 עלים
  • פלפל אנגלי שלם - 10 גרגירים
  • מים - לפי הצורך
  • שאר המצרכים
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    חתוך לקוביות
  • שמן קנולה - 1/4 כף - סה"כ (3 מ"ל)
    לטיגון
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    גרוס
  • כורכום - 1/4 כפית שטוחה
  • כמון - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
  • פפריקה - כפית שטוחה
    מתוקה (או חריפה)
  • שום - כף
    כתוש
  • בטטה - יחידה גדולה (596 גרם)
    חתוכה לקוביות

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
צלי קורקבנים
תבשיל קורקבנים טעים לצהריים
  • 1 להרתיח את הקורקבנים בליטר מים למשך כ- 5 דקות של רתיחה, לסנן ולשטוף היטב. שוב להרתיח עוד ליטר מים עם עלי הדפנה והפלפל האנגלי, להוסיף את הקורקבנים, לבשל (עדיף בסיר לחץ למשך כשעה או עד שמתרכך) ולסנן. ללא סיר לחץ יש לבשל כשעה וחצי עד שעתיים על להבה נמוכה שתהיה רתיחה כל הזמן.
  • 2 לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה, להוסיף את התבלינים ולערבב היטב למשך כמה דקות.
  • 3 להוסיף את הקורקבנים המבושלים, לערבב, לכסות ולבשל כ- 25 דקות כדי שהקורקבנים יספגו את כל התבלינים. 10 דקות לפני הסוף להוסיף את קוביות הבטטה, לטעום ולתקן תיבול (אפשר להוסיף תבלינים לפי הטעם).
  • 4 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את גרגירי הפלפל האנגלי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.2% 6.1% 61.3% 28.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.07 (0.07 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב