דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 107 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פאי שוקולד ואגוזים
פאי שתמיד בא בטוב - בכל מקום ובכל זמן
  • הכנת הבצק:
  • 1 במעבד מזון באמצעות פולסים קצרים טוחנים את החמאה והסוכר עד לתערובת פירורית. היזהרו מעבודת יתר כדי שהחמאה לא תתחמם מדי. זה אמור לקרות תוך 4-5 פולסים בערך.
  • 2 מוסיפים את יתר מרכיבי הבצק ומעבדים גם בפולסים קצרים עד לאיחוד. ברגע שהרכיבים מתאחדים מעבירים למשטח עבודה מקומח מעט, מפסלים לצורת עיגול שטוח, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לפחות לשעה.
  • 3 לאחר כשעה מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקרר ומהניילון, ומניחים אותו על משטח עבודה מקומח.
  • 4 מקמחים מעט את הבצק גם בחלקו העליון ומרדדים לעובי של 1/2 ס"מ. מעבירים את הבצק לתבנית הפאי ומצמידים אותו. דוקרים אותו במזלג על כל שטחו. נסו להזיז את הבצק תוך כדי הרידוד כדי שלא יידבק למשטח, וגם נסו לקמח כמה שפחות כדי שהבצק לא יתייבש.
  • 5 מניחים נייר אפייה על הבצק (טיפ: קמטו את הנייר כדי שיישב טוב יותר על הבצק) והוסיפו עליו משקולת לאפייה עיוורת (אפשר קטניות או משקולת קנויה).
  • 6 אופים בתנור שחומם מראש למשך כ- 20 דקות, מסירים את המשקולת ונייר האפייה ואופים עוד כ- 15 דקות. עוברים להכין את המלית.
  • הכנת המלית והאפייה:
  • 1 ממיסים בסיר בינוני את השוקולד והשמנת תוך כדי ערבוב על אש קטנה עד שהשוקולד נמס לגמרי. מסירים מהאש ומקררים מעט לטמפרטורת החדר.
  • 2 מוסיפים פנימה תוך כדי ערבוב את הביצים (אחת אחת) והמלח. בשלב זה מי שרוצה רק פאי שוקולד, יכול למזוג את התערובת לתבנית עם הקלתית האפויה ולפזר מעל את האגוזים. מי שרוצה להוסיף טעמים בשלב זה יש לערבב את הטעמים לתוך תערובת השוקולד ולמזוג אותה על הקלתית האפויה. שימו לב: יש למזוג כמעט עד הסוף היות והתערובת מעט מתנפחת.
  • 3 מחזירים את הפאי לתנור ואופים כ- 30-35 דקות או עד שתערובת השוקולד יציבה ולא מתנענעת. מקררים לחלוטין לפני הגשה. מתקבל פאי שוקולד ואגוזים מושלם!
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להשתמש באילו אגוזים שרוצים.

ציוד נדרש: תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ.

טעמים נוספים: באופן כללי אפשר להכין את הפאי רק בטעם שוקולד, אבל מי שרוצה להתפנק עוד יותר אפשר להוסיף 400 גרם של פרי ולערבב לתערובת השוקולד. אפשר למשל לערבב פנימה פטל, בננות, תמרים ובאמת כל מה שאת אוהבים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.7% 42.8% 9.4% 47.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.76 (0.77 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב