דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 405 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קציצות דגים מרוקאיות עם זיתים
מנת קציצות דגים מושלמת לסופ"ש
  • 1 להכניס את פרוסות הדג, הכוסברה, השום, גרידת הלימון והמלח למעבד מזון, ולטחון עד לקבלת מרקם של עיסה אחידה.
  • 2 לשטוף את הזיתים ולהרתיח למשך כ- 7-8 דקות עד שיתרככו מעט (כדי שתצא מהם המרירות). לחתוך את העגבניות ל"שמונה" ואת הפלפלים החריפים לרצועות עבות, את הלימון לקצוץ ואת שיני השום והפלפל האדום היבש להשאיר שלמים.
  • 3 לטגן הכל בסיר נוסף עם ב- 2 כפות השמן למשך כ- 5 דקות. להוציא את הזיתים מהסיר השני, לשטוף ולהוסיף לסיר עם כל הירקות. לאחר כ- 2 דקות להוסיף את כל מרכיבי הרוטב מלבד המים, לערבב ולאחר מכן להוסיף את המים הרותחים עד לכיסוי הירקות. לתת לרוטב לבעבע ולערבב מדי פעם.
  • 4 להכין מהתערובת קציצות דגים בגודל כדורי פינג-פונג קטנים - הם יתנפחו מעט בבישול. לסדר יפה את הקציצות בסיר ולנער את הסיר כדי שהרוטב יכסה את הקציצות (לא לגעת עם כף כי הן תתפרקנה).
  • 5 לבשל כ- 15-20 דקות, לכבות את האש ולהגיש חם לצד חלה של שבת!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אני השתמשתי בפילה מושט, אבל ניתן להשתמש בכל סוג דג שרוצים כל עוד הוא ללא עור וקוצים.

הערך התזונתי לא כולל את הפלפלים היבשים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טחינה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.3% 32% 48.7% 17%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.49 (0.5 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב