דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מנת קציצות דגים מושלמת לסופ"ש

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 405 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להכניס את פרוסות הדג, הכוסברה, השום, גרידת הלימון והמלח למעבד מזון, ולטחון עד לקבלת מרקם של עיסה אחידה.
  • 2 לשטוף את הזיתים ולהרתיח למשך כ- 7-8 דקות עד שיתרככו מעט (כדי שתצא מהם המרירות). לחתוך את העגבניות ל"שמונה" ואת הפלפלים החריפים לרצועות עבות, את הלימון לקצוץ ואת שיני השום והפלפל האדום היבש להשאיר שלמים.
  • 3 לטגן הכל בסיר נוסף עם ב- 2 כפות השמן למשך כ- 5 דקות. להוציא את הזיתים מהסיר השני, לשטוף ולהוסיף לסיר עם כל הירקות. לאחר כ- 2 דקות להוסיף את כל מרכיבי הרוטב מלבד המים, לערבב ולאחר מכן להוסיף את המים הרותחים עד לכיסוי הירקות. לתת לרוטב לבעבע ולערבב מדי פעם.
  • 4 להכין מהתערובת קציצות דגים בגודל כדורי פינג-פונג קטנים - הם יתנפחו מעט בבישול. לסדר יפה את הקציצות בסיר ולנער את הסיר כדי שהרוטב יכסה את הקציצות (לא לגעת עם כף כי הן תתפרקנה).
  • 5 לבשל כ- 15-20 דקות, לכבות את האש ולהגיש חם לצד חלה של שבת!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אני השתמשתי בפילה מושט, אבל ניתן להשתמש בכל סוג דג שרוצים כל עוד הוא ללא עור וקוצים.

הערך התזונתי לא כולל את הפלפלים היבשים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טחינה.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ליאת שפיצר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)447110
חלבונים (גרם)40.19 9.93
פחמימות (גרם)144
מתוכן סוכרים (גרם)3.15 0.78
שומנים (גרם)26.37 6.51
מתוכם שומן רווי (גרם)4.87 1.2
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.340.08
כולסטרול (מ"ג)79.8 19.71
נתרן (מ"ג)1,386342.43
סיבים תזונתיים (גרם)1.86 0.46
מים (גרם)265.5565.59
ליקופן (מ"ג)2.620.65
ויטמין A (מק"ג)89.9222.21
ויטמין B (מ"ג)9.812.42
ויטמין B1 (מ"ג)0.220.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.180.05
ויטמין B3 (מ"ג)7.581.87
ויטמין B5 (מ"ג)1.260.31
ויטמין B6 (מ"ג)0.530.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)34.468.51
ויטמין B12 (מק"ג)2.60.64
ויטמין C (מ"ג)57.4214.18
ויטמין E (מ"ג)2.190.54
ויטמין K (מק"ג)59.1814.62
סידן (מ"ג)78.0119.27
ברזל (מ"ג)2.590.64
מגנזיום (מ"ג)69.1217.07
זרחן (מ"ג)352.2387
אבץ (מ"ג)1.060.26
אשלגן (מ"ג)939.96232.16
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.970.24
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.070.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.520.13
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.410.35
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.150.28

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.3% 32% 48.7% 17%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.49 (0.5 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.