דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות דגים בטעם של פעם
קציצות דגים בטעם של פעם
קציצות דגים בטעם של פעם
קציצות אהובות במיוחד על ילדים

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 53 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הקציצות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להשרות את הדגים במיץ לימון (אפשר גם חצי כוס מיץ לימון משומר) ומלח למשך כחצי שעה, לשטוף ולטחון (אפשר לקנות גם טחון בחנות).
  • 2 לסחוט את הדגים ולהוציא נוזלים.
  • 3 לסחוט את הבצל הקצוץ.
  • 4 לערבב בקערה: דגים, בצל (אחרי שסחטנו אותם) ואת כל יתר המצרכים. להניח למנוחה למשך כחצי שעה.
  • 5 ליצור קציצות דגים שטוחות בצורת אליפסה ולטגן (בשמן קנולה - הרבה שמן אך לא ממש עמוק). הטיפ שלי: לטגן קציצה אחת, לבדוק ולשפר טעמים.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לא לוותר על כמון, שום וקמח מצה - הם עושים את כל הטעם, הריח והקריספיות!

כמות השמן לטיגון במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בקציצות הדגים לאחר הטיגון (למען חישוב הערך התזונתי). יש להשתמש בכוס שמן לטיגון (פחות או יותר). התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. לתשומת לב: אם לא מחממים את השמן מספיק הקציצות תספוגנה יותר שמן, ואם מחממים יותר מדי הקציצות תישרפנה ותיספוגנה פחות (זה תלוי במיומנות הבשלן). הקציצות אינן מיועדות לאפייה אלא רק לטיגון.

- פרסומת -

המתכון באדיבות טובה שינחה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)73 קלוריות139 קלוריות
חלבונים6.8 גרם12.9 גרם
פחמימות3 גרם6 גרם
מתוכן סוכרים748.5 מ"ג1,419.7 מ"ג
שומנים3.7 גרם7.1 גרם
מתוכם שומן רווי415.5 מ"ג788.2 מ"ג
מתוכם שומן טראנס2.1 מ"ג3.9 מ"ג
כולסטרול40.6 מ"ג77.1 מ"ג
נתרן194.1 מ"ג368.1 מ"ג
סיבים תזונתיים232.6 מ"ג441.1 מ"ג
מים38.2 גרם72.4 גרם
ויטמין A12.9 מק"ג24.5 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)991.9 מק"ג1,881.4 מק"ג
ויטמין B131 מק"ג58.8 מק"ג
ויטמין B254.2 מק"ג102.8 מק"ג
ויטמין B3570.1 מק"ג1,081.4 מק"ג
ויטמין B5237.6 מק"ג450.6 מק"ג
ויטמין B691.3 מק"ג173.1 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B97.3 מק"ג13.8 מק"ג
ויטמין B120.4 מק"ג0.8 מק"ג
ויטמין C3 מ"ג5.8 מ"ג
ויטמין D0.2 מק"ג0.5 מק"ג
ויטמין E174 מק"ג330 מק"ג
ויטמין K1.3 מק"ג2.6 מק"ג
סידן22.3 מ"ג42.3 מ"ג
ברזל357 מק"ג677.2 מק"ג
מגנזיום12.3 מ"ג23.3 מ"ג
זרחן64.8 מ"ג122.8 מ"ג
אבץ354.7 מק"ג672.7 מק"ג
אשלגן109.8 מ"ג208.4 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות208.7 מ"ג395.9 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 35.6 מ"ג10.7 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 698.9 מ"ג187.6 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות242.4 מ"ג459.9 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 9210.6 מ"ג399.4 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.7% 27.3% 49.8% 21.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
אורז אדום

אורז אדום

אורז בסמטי עם ירקות

אורז בסמטי עם ירקות

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! רוצים לנסות?

קיפודי אורז ובשר

קיפודי אורז ובשר

ספינג' ביתי

ספינג' ביתי

קובה סלק פיקנטית ברוטב סמיך

קובה סלק פיקנטית ברוטב סמיך

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪