מצרכים למתכון
25 מנות/יחידות, 53 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הקציצות)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
קציצות אהובות במיוחד על ילדים
- 1 להשרות את הדגים במיץ הלימון (אפשר גם 1/2 כוס מיץ לימון משומר) והמלח למשך כחצי שעה, לשטוף ולטחון (אפשר לקנות גם טחון בחנות). לסחוט את הדגים ולסנן מנוזלים.
- 2 לסחוט את הבצל הקצוץ. לערבב בקערה את הדגים והבצל (אחרי שסחטנו אותם), וגם את כל יתר המצרכים. להניח למנוחה למשך כחצי שעה.
- 3 ליצור קציצות דגים שטוחות בצורת אליפסה ולטגן בשמן (הרבה שמן אך לא ממש עמוק). הטיפ שלי: לטגן קציצה אחת, לבדוק ולשפר טעמים.
- 4 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
לא לוותר על הכמון, השום וקמח המצה - הם עושים את כל הטעם, הריח והקריספיות!
כמות השמן לטיגון במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בקציצות הדגים לאחר הטיגון (למען חישוב הערך התזונתי). יש להשתמש בכוס שמן לטיגון (פחות או יותר). התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. לתשומת לב: אם לא מחממים את השמן מספיק הקציצות תספוגנה יותר שמן, ואם מחממים יותר מדי הקציצות תישרפנה ותיספוגנה פחות (זה תלוי במיומנות הבשלן). הקציצות אינן מיועדות לאפייה אלא רק לטיגון.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
1.7% |
27.3% |
49.7% |
21.3% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב