דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 132 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
רולדת תותים מפנקת
אחת הרולדות הכי טעימות שתכינו לשבת
  • הכנת התותים:
  • 1 חותכים את התותים לחתיכות קטנות אבל לא מדי.
  • 2 מערבבים בקערה את התותים עם כל שאר המרכיבים ומשאירים בצד עד לשימוש (ניתן ואף מומלץ להכין אפילו כמה שעות קודם שיתפסו את הטעמים).
  • הכנת הרולדה:
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 170 מעלות, ומכינים תבנית תנור עם נייר אפייה משומן.
  • 2 מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר עד לקבלת קצף תפוח מאוד, בהיר ויציב. מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים עוד מספר שניות. מסננים את הקמח לתוך מסת הביצים, ומקפלים בעדינות רק עד לקבלת מסה חלקה.
  • 3 מעבירים את המסה לתבנית ומשטחים בעזרת פלטה או כף לשכבה אחידה.
  • 4 מעבירים לתנור החם למשך כ- 20 דקות עד שהרולדה זהובה וקפיצית למגע.
  • 5 מוציאים מהתנור ומצננים עם מגבת מעל (לשמירת הלחות).
  • הכנת הקרם:
  • 1 לאחר קירור מלא של הרולדה מקציפים במיקסר עם בלון הקצפה את השמנת המתוקה עם החלב ואבקת הסוכר.
  • 2 כאשר הקרם מתייצב מעט מוסיפים את הפודינג ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.
  • הרכבת הרולדה:
  • 1 מרתיחים את המים והסוכר ליצירת סירופ סוכר ומקררים היטב.
  • 2 מסננים את התותים ושומרים את הנוזל.
  • 3 הופכים בעדינות את הרולדה על נייר אפייה ומקלפים את הנייר מלמטה.
  • 4 מברישים את הרולדה במעט מי סוכר, חשוב לא יותר מדי שלא יירטב ויתפרק
  • 5 מברישים את הרולדה ברוטב התות שנוצר לנו לאחר סינון התותים.
  • 6 מורחים את הקרם על הרולדה ומשאירים בקצה סנטימטר נקי לסגירה חלקה בהמשך של הרולדה. מפזרים את התותים ומגלגלים את הרולדה בעזרת נייר האפייה, כמה שיותר הדוק.
  • 7 מעבירים להקפאה של כשעתיים להתייצבות.
  • הציפוי:
  • 1 ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים של 15 שניות, לאחר המסה מלאה מוסיפים את השמן.
  • 2 מוציאים את הרולדה הקפואה לרשת ומצפים בשוקולד. חשוב להשתמש ב- 200 גרם שוקולד ללא תוספת על מנת שהציפוי לא יהיה "כבד" מדי.
  • 3 מעבירים למקרר לשעה להתייצבות והפשרה.
  • 4 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את תמצית/מחית התות. שיטת ההכנה כוללת גם הקצפה, המסה והקפאה. אני השתמשתי עם שוקולד מילקה קרמל ושקדים - אפשר גם שוקולד לבן עוגיות.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 34.4% 8.3% 56.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.53 (0.53 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב