דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
רולדת תותים מפנקת
רולדת תותים מפנקת
רולדת תותים מפנקת
אחת הרולדות הכי טעימות שתכינו לשבת

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 132 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת התותים:
  • 1 חותכים את התותים לחתיכות קטנות אבל לא מדי.
  • 2 מערבבים בקערה את התותים עם כל שאר המרכיבים ומשאירים בצד עד לשימוש (ניתן ואף מומלץ להכין אפילו כמה שעות קודם שיתפסו את הטעמים).
  • הכנת הרולדה:
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 170 מעלות, ומכינים תבנית תנור עם נייר אפייה משומן.
  • 2 מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר עד לקבלת קצף תפוח מאוד, בהיר ויציב. מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים עוד מספר שניות. מסננים את הקמח לתוך מסת הביצים, ומקפלים בעדינות רק עד לקבלת מסה חלקה.
  • 3 מעבירים את המסה לתבנית ומשטחים בעזרת פלטה או כף לשכבה אחידה.
  • 4 מעבירים לתנור החם למשך כ- 20 דקות עד שהרולדה זהובה וקפיצית למגע.
  • 5 מוציאים מהתנור ומצננים עם מגבת מעל (לשמירת הלחות).
  • הכנת הקרם:
  • 1 לאחר קירור מלא של הרולדה מקציפים במיקסר עם בלון הקצפה את השמנת המתוקה עם החלב ואבקת הסוכר.
  • 2 כאשר הקרם מתייצב מעט מוסיפים את הפודינג ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.
  • הרכבת הרולדה:
  • 1 מרתיחים את המים והסוכר ליצירת סירופ סוכר ומקררים היטב.
  • 2 מסננים את התותים ושומרים את הנוזל.
  • 3 הופכים בעדינות את הרולדה על נייר אפייה ומקלפים את הנייר מלמטה.
  • 4 מברישים את הרולדה במעט מי סוכר, חשוב לא יותר מדי שלא יירטב ויתפרק
  • 5 מברישים את הרולדה ברוטב התות שנוצר לנו לאחר סינון התותים.
  • 6 מורחים את הקרם על הרולדה ומשאירים בקצה סנטימטר נקי לסגירה חלקה בהמשך של הרולדה. מפזרים את התותים ומגלגלים את הרולדה בעזרת נייר האפייה, כמה שיותר הדוק.
  • 7 מעבירים להקפאה של כשעתיים להתייצבות.
  • הציפוי:
  • 1 ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים של 15 שניות, לאחר המסה מלאה מוסיפים את השמן.
  • 2 מוציאים את הרולדה הקפואה לרשת ומצפים בשוקולד. חשוב להשתמש ב- 200 גרם שוקולד ללא תוספת על מנת שהציפוי לא יהיה "כבד" מדי.
  • 3 מעבירים למקרר לשעה להתייצבות והפשרה.
  • 4 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את תמצית/מחית התות. שיטת ההכנה כוללת גם הקצפה, המסה והקפאה. אני השתמשתי עם שוקולד מילקה קרמל ושקדים - אפשר גם שוקולד לבן עוגיות.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות נוי אלון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)355269
חלבונים (גרם)5.18 3.93
פחמימות (גרם)3527
מתוכן סוכרים (גרם)24.45 18.57
שומנים (גרם)21.41 16.25
מתוכם שומן רווי (גרם)11.49 8.73
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.590.45
כולסטרול (מ"ג)104.1 79.05
נתרן (מ"ג)99.2875.39
סיבים תזונתיים (גרם)0.37 0.28
מים (גרם)42.732.42
ויטמין A (מק"ג)27.3520.77
ויטמין B (מ"ג)0.50.38
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.070.06
ויטמין B5 (מ"ג)0.280.21
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)11.788.94
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.11
ויטמין C (מ"ג)9.186.97
ויטמין D (מק"ג)0.350.26
ויטמין E (מ"ג)0.220.17
ויטמין K (מק"ג)0.380.29
סידן (מ"ג)20.1315.29
ברזל (מ"ג)0.360.27
מגנזיום (מ"ג)4.253.23
זרחן (מ"ג)37.3628.37
אבץ (מ"ג)0.240.18
אשלגן (מ"ג)48.3836.74
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.350.27
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.280.21
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.630.48
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.590.45

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 34.4% 8.3% 56.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.53 (0.53 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?