דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 524 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פילה מוסר ים ושומר שנמס בפה
מנת פילה מוסר ים מפנקת וטעימה
  • 1 פורסים את השומר לאורך לחתיכות בעובי של כ- 1 סנטימטר. מניחים על מגש שמתאים לתנור או לטאבון, מזלפים את שמן הזית מעל, מפזרים את המלח והפלפל השחור הגרוסים ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ- 15 דקות מכוסה ולאחר מכן מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות עוד כ- 10 דקות (בטאבון בחום של 300 מעלות מכניסים ל- 10 דקות ומסובבים את המגש מדי פעם). בינתיים מוציאים את הזרעים מהאדממה הקפוא או הטרי ומניחים בצד.
  • 2 בקערה קטנה (או מכתש ועלי) נשים את שיני השום הקצוצות, הנענע היבשה והשמיר הקצוץ, וכותשים ביחד. מוסיפים את שמן הזית, מיץ הלימון, האשכולית הסחוטה, המלח והפלפל השחור, ומערבבים היטב.
  • 3 מוציאים את מגש השומר מהתנור, מניחים מעל את פילה הדג, מפזרים את זרעי פולי הסויה מסביב, מוזגים את הרוטב ומחזירים לתנור או לטאבון (לתנור בחום של 220 מעלות לכ- 15 דקות ולטאבון כ- 7-10 דקות תוך כדי סיבוב המגש כדי שתהיה צלייה אחידה).
  • 4 מוציאים, מפזרים מעל מעט מלח ופלפל שחור גרוסים, וסוחטים עוד 1/4 אשכולית אדומה. מתקבלת מנת פילה מוסר ים חורפית, קלילה וטעימה במיוחד!
  • 5 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.1% 35.3% 38.9% 19.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.6 (0.67 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב