מצרכים למתכון
4 מנות/יחידות, 652 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
- אמנון - 4 פילה - סה"כ (560 גרם)
- תפוח אדמה - 6.5 יחידות קטנות - סה"כ (501 גרם)
- גזר - 4 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (464 גרם)
- בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
- שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
- מחית קארי אדומה - 2 כפיות - סה"כ (20 גרם)
- סוכר - כף שטוחה (15 גרם)
- מלח - 1/2 כפית שטוחה
- פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
- קרם קוקוס - קופסת שימורים (400 מ"ל)
- מים - כוס (240 מ"ל)
- אפונה - 2 כוסות - סה"כ (256 גרם)
- עלי כפיר ליים - 5-6 עלים
- שמן דגים - כפית אחת
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
תבשיל דג טעים לארוחת הצהריים
- 1 בסיר עם מים רותחים מבשלים את תפוחי האדמה והגזר למשך כ- 20 דקות עד לריכוך (אבל לא ריכוך מלא), ומסננים.
- 2 בסיר סוטאז` גדול מטגנים את הבצל עם שמן הזית למשך כ- 2-3 דקות. מוסיפים את מחית הקארי, הסוכר, שמן הדגים, המלח והפלפל השחור, ומערבבים כ- 1-2 דקות.
- 3 מוסיפים את קרם הקוקוס והמים, וממשיכים לערבב עד שכל משחת הקארי מתמוססת לגמרי. מוסיפים את עלי כפיר הליים, ומסדרים בתוך הרוטב תחילה את חתיכות הדג ואז את תפוחי האדמה והגזר. מנמיכים לאש בינונית, מכסים ומבשלים כ- 20 דקות.
- 4 מוסיפים את האפונה ומבשלים מכוסה עוד כ- 10 דקות. מגישים על אורז לבן וזוללים!
- 5 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
הערך התזונתי לא כולל את עלי קפיר הליים ושמן הדגים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
6.9% |
21.7% |
32.2% |
39.2% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב