דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 112 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הכדורים)

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פלאפל כרובית וגבינת צ`דר
שילוב מופלא בין כרובית לצ`דר
  • 1 בסיר עמוק ורחב להרתיח מים ולבשל את הכרובית כ- 20-25 דקות עד לריכוך.
  • 2 לסנן את הכרובית ממים ולמעוך בעזרת מזלג באופן גס (המרקם לא צריך להיות חלק וזה בסדר אם נשארות "חתיכות" קטנות של כרובית).
  • 3 להוסיף לקערה עם הכרובית את הביצים, כוס מקמח השקדים, גבינת הצ`דר המגורדת והתבלינים, ולערבב הכל לתערובת אחידה. במידה והתערובת נראית לכם לא "סמיכה/מוצקה" מספיק, תוסיפו עוד קמח שקדים (עד 1/2 כוס אמור להספיק).
  • 4 להרטיב מעט את הידיים וליצור מהתערובת כדורים. במרכז כל כדור לייצר "בור", להניח בו קוביה של גבינת צ`דר ולסגור שוב את הכדור.
  • 5 בקערה רחבה לערבב ביחד את מרכיבי הציפוי, ולגלגל את כדורי הכרובית בקערה עד לציפוי מלא של הכדורים.
  • 6 במחבת להרתיח את שמן הזית לטיגון חצי עמוק (ראו מידע נוסף), ולטגן את הכדורים במשך כמה דקות מכל צד עד לקבלת הזהבה. להגיש חם פלאפל כרובית מושלם עם הפתעת גבינת צ`דר כתומה!
  • 7 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בכדורי הכרובית לאחר הטיגון. יש לעשות שימוש בכמות שמן מספקת לטיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.2% 51.6% 21.2% 20%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.25 (1.52 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב