דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פלאפל כרובית וגבינת צ`דר
פלאפל כרובית וגבינת צ`דר
פלאפל כרובית וגבינת צ`דר
שילוב מופלא בין כרובית לצ`דר

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 112 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הכדורים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בסיר עמוק ורחב להרתיח מים ולבשל את הכרובית כ- 20-25 דקות עד לריכוך.
  • 2 לסנן את הכרובית ממים ולמעוך בעזרת מזלג באופן גס (המרקם לא צריך להיות חלק וזה בסדר אם נשארות "חתיכות" קטנות של כרובית).
  • 3 להוסיף לקערה עם הכרובית את הביצים, כוס מקמח השקדים, גבינת הצ`דר המגורדת והתבלינים, ולערבב הכל לתערובת אחידה. במידה והתערובת נראית לכם לא "סמיכה/מוצקה" מספיק, תוסיפו עוד קמח שקדים (עד 1/2 כוס אמור להספיק).
  • 4 להרטיב מעט את הידיים וליצור מהתערובת כדורים. במרכז כל כדור לייצר "בור", להניח בו קוביה של גבינת צ`דר ולסגור שוב את הכדור.
  • 5 בקערה רחבה לערבב ביחד את מרכיבי הציפוי, ולגלגל את כדורי הכרובית בקערה עד לציפוי מלא של הכדורים.
  • 6 במחבת להרתיח את שמן הזית לטיגון חצי עמוק (ראו מידע נוסף), ולטגן את הכדורים במשך כמה דקות מכל צד עד לקבלת הזהבה. להגיש חם פלאפל כרובית מושלם עם הפתעת גבינת צ`דר כתומה!
  • 7 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בכדורי הכרובית לאחר הטיגון. יש לעשות שימוש בכמות שמן מספקת לטיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של עדי!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)170152
חלבונים (גרם)5.86 5.24
פחמימות (גרם)65
מתוכן סוכרים (גרם)1.8 1.61
שומנים (גרם)14.24 12.73
מתוכם שומן רווי (גרם)2.83 2.53
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.030.03
כולסטרול (מ"ג)31.6 28.25
נתרן (מ"ג)234.33209.51
סיבים תזונתיים (גרם)2 1.79
מים (גרם)83.474.56
ויטמין A (מק"ג)35.5131.75
ויטמין B (מ"ג)1.31.16
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.09
ויטמין B3 (מ"ג)0.390.35
ויטמין B5 (מ"ג)0.550.49
ויטמין B6 (מ"ג)0.170.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)40.5436.25
ויטמין B12 (מק"ג)0.110.1
ויטמין C (מ"ג)36.4232.56
ויטמין D (מק"ג)0.160.14
ויטמין E (מ"ג)0.240.21
ויטמין K (מק"ג)11.710.46
סידן (מ"ג)60.8454.39
ברזל (מ"ג)0.50.44
מגנזיום (מ"ג)10.459.34
זרחן (מ"ג)71.6864.08
אבץ (מ"ג)0.430.38
אשלגן (מ"ג)139.17124.43
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.390.35
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.160.15
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.20.18
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.840.75
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.740.66

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.2% 51.6% 21.2% 20%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.25 (1.52 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?