דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 88 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
קיש כרישה דל פחמימה
קיש כרישה נפלא מקמח שקדים במיוחד לקטוגניים
  • הכנת הבסיס:
  • 1 לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות, ולהכין תבנית אפייה עגולה/פאי משומנת או עם נייר אפייה (קוטר של 20-23 ס"מ).
  • 2 בקערה בינונית לערבב ביחד את קמח השקדים והתבלינים, להוסיף באיטיות ובהדרגה את החמאה המומסת ולערבב עד ליצירת תערובת בצקית.
  • 3 להעביר את הבצק אל התבנית ובעזרת הידיים לשטח אותו אל תחתית התבנית באופן שווה, כך שהוא יטפס מעט בדפנות התבנית (כ- 2 מ"מ גובה).
  • 4 להכניס את הבסיס לאפייה לתנור למשך כ- 10 דקות או עד להזהבה קלה. בזמן הזה אפשר להכין את תערובת הכרישה ואת המילוי של הקיש.
  • הכנת תערובת הכרישה:
  • 1 הכנה מוקדמת: 2 גבעולי כרישה לפרוס/לקצוץ דק, וגבעול כרישה נוסף לפרוס לפרוסות בגודל בינוני (כ- 1/2 ס"מ רוחב).
  • 2 במחבת סוטאז` להמיס את החמאה. ברגע שהחמאה מומסת להוסיף את 2 גבעולי הכרישה ובצלצלי השאלוט, להוסיף לתערובת את המים, לערבב ולכסות.
  • 3 לבשל על אש קטנה-בינונית כרבע שעה עד לריכוך והזהבה קלה של הבצלים.
  • הכנת המילוי:
  • 1 בקערה בגודל בינוני לטרוף ביחד את הביצים והשמנת.
  • 2 להוסיף לתערובת את הגבינה הצהובה המגורדת (אפשר גם צ`דר, גאודה, קשקבל או כל גבינה שאוהבים וגם לשלב ביניהן) והתבלינים, ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • הרכבת הקיש:
  • 1 להניח מעל הבסיס המוכן את תערובת הכרישה והשאלוט, למזוג מעל את תערובת המילוי, להניח מעל את גבעול הכרישה הנוסף שפרסנו (לוודא שהוא "שקוע" מעט בתוך התערובת) ולפזר מעל את הפרמזן והתימין.
  • 2 לאפות את הקיש בתנור החם (180 מעלות צלזיוס) למשך כ- 45-50 דקות, עד שהקיש מתמצק ומקבל הזהבה קלה מעל. מתקבל קיש כרישה קטוגני מושלם!
  • 3 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אפייה עגולה/פאי בקוטר 20-23 ס"מ.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.7% 57.7% 21.4% 19.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.42 (1.48 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב