דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 262 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • בשר הבקר
  • אנטרקוט בקר - 1 ק"ג
    חתוך לרצועות דקות או קוביות
  • המרינדה
  • סירופ מייפל - 3 כפות - סה"כ (45 גרם)
    איכותי
  • סוכר - כף שטוחה (15 גרם)
  • רוטב סויה -  כפות - סה"כ (25 מ"ל)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פפריקה - 1/2 כפית שטוחה
  • קורנפלור - כף (9 גרם)
  • לטיגון
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    או שמן שומשום
  • הירקות
  • גזר - יחידה קטנה ללא קליפה (54 גרם)
    חתוך לטבעות דקיקות
  • פלפל אדום - יחידה קטנה (110 גרם)
    פלפלת אדומה חתוכה לרצועות
  • שום - 4 שיניים
    קצוצות

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לערבב את כל מרכיבי המרינדה ולהשרות בה את האנטריקוט למשך כ- 3-4 שעות.
  • 2 לחמם את השמן במחבת ולטגן את רצועות האנטריקוט עד להשחמה.
  • 3 להוסיף את הירקות החתוכים, להנמיך את גובה הלהבה לנמוכה ביותר ולהמשיך לבשל עד רכות.
  • 4 נהדר מעל אורז - באחריות חיוך
  • אופציה נוספת: תאמינו או לא, אך ניתן להכין את המתכון בצורה עוד יותר קלה מהכתוב מעלה:
  • 1 לוקחים נתח בשר ומבשלים עד רכות. חותכים לרצועות לגודל הרצוי לכם.
  • 2 מחממים שמן במחבת. מוסיפים את רצועות הבשר ומטגנים כ- 2 דקות. מוסיפים את הירקות. מתבלים במלח ופלפל, כף סוכר, רוטב מייפל וסויה (הכמות כרשום מעלה), מבשלים כ- 6-7 דקות ומסירים מהאש.
  • 3 בשיטה זו אין צורך להשתמש בקורנפלור כמובן.
  • 4 בתיאבון!
טיפ למתכון
במקום אנטריקוט אפשר להשתמש בפילה או שייטל.

התבלינים והרטבים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 34.7% 50.6% 13.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.54 (0.54 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב