דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 85 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
קולאץ` צ`כי מסורתי
את המאפה הזה אתם לא רוצים לפספס
  • 1 ללוש במיקסר את כל מרכיבי הבצק (מלבד ספריי השמן) למשך כ- 10 דקות, לשמן את הבצק ולהכניס ל"אישפוז" במקרר למשך הלילה.
  • 2 לערבב היטב את כל מרכיבי המלית.
  • 3 לערבב היטב בקערה את כל מרכיבי השטרויזל עד לקבלת פירורי שטרויזל.
  • 4 להוציא את הבצק מהמקרר, לחלק לשני כדורים, להשאיר לתפיחה שנייה עד להכפלת הנפח (30-60 דקות, חשוב לעטוף את הכדורים כדי שלא יתייבשו).
  • 5 הרכבה: למתוח או לרדד את הבצק לגודל הרצוי (כל אחד לפי העדפתו - כמו פיצה), למרוח את מלית הגבינה, מעל לפזר את פירות היער ולאחר מכן גם את השטרויזל.
  • 6 לאפות את הקולאץ` בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות (כל תנור מתנהג אחרת, לכן יש לשים לב). אני הכנתי טופי קרמל והנחתי תלוליות חופשי על הבצק. תכינו - זה מאפה טעים בטירוף!
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
במקום מיקס פירות היער ניתן להשתמש במשמשים, נקטרינות, תותים, אוכמניות, פטל, פטל שחור או שזיפים.

ציוד נדרש: מיקסר, משקל מטבח ביתי.

הערך התזונתי לא כולל את הקרמל המלוח. מטיילים ישראלים שטיילו איתי בסיורי האוכל בפראג טעמו מהמאפה המדהים הזה והביקורות היו מעולות! כמה פשוט - ככה מנצח!

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1% 14.7% 13.1% 71.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.18 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב