מצרכים למתכון
40 מנות/יחידות, 22 גרם למנה\יחידה (כ- 40 עוגיות)
- חמאה - 1½ אריזות נייר - סה"כ (150 גרם)
- סוכר - 3/4 כוס - סה"כ (134 גרם)
- מלח - 1/4 כפית שטוחה
- תמצית וניל - 2½ כפיות - סה"כ (13 מ"ל)
- ביצה - Large
- קמח לבן - 2 כוסות - סה"כ (310 גרם)
- אבקת סוכר - 1/2 כוס - סה"כ (78 גרם)
- חלב - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
- שמנת מתוקה 38% - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
- סוכריות לקישוט - בקבוקון פלסטיק (100 גרם)
- צבעי מאכל בצבעים שונים - מספר טיפות מכל צבע מאכל
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
- 1 במיקסר לשים: חמאה מומסת, סוכר ומלח ולערבב.
- 2 להוסיף את הביצה, הקמח ו- 2 כפיות תמצית וניל ולהמשיך לערבב עד לקבלת בצק אחיד.
- 3 לעטוף בניילון נצמד ולקרר כשעה במקרר.
- 4 לקמח משטח עבודה ולרדד את הבצק לעלה בעובי של 2 ס"מ. לקרוץ צורות בעזרת שבלונת לב.
- 5 להכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 13-15 דקות עד להזהבה קלה.
- 6 לצנן לטמפרטורת החדר.
- 7 לזיגוג - בקערה לשים: אבקת סוכר, חלב ושמנת מתוקה. להוסיף כמה טיפות של תמצית וניל (חצי כפית בערך) ולערבב טוב טוב עד לקבלת בלילה חלקה.
- 8 לחלק את הבלילה למספר קעריות קטנות כמספר צבעי המאכל שברשותכם. להוסיף 2-3 טיפות ולערבב.
- 9 לאחר שהעוגיות התקררו לקחת כפית ולמרוח מהבלילה על כל עוגיה. לפזר מעל סוכריות לקישוט שבוחרים.
- 10 חשוב מאוד - להניח את העוגיות על רשת לייבוש לפחות לשעתיים ולשמור בכלי סגור.
- 11 בתיאבון וחג אהבה שמח
ציוד נדרש: שבלונה בצורת לב.
מספר העוגיות תלוי בגודל השבלונה בה משתמשים.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0.1% |
19.5% |
5.7% |
74.7% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב