דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 169 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פטריות מטוגנות עם פירורי לחם
פטריות מצופות ומטוגנות בשמן עמוק
  • 1 לשטוף מעט את הפטריות ולנגב בנייר סופג (מומלץ שלא להרטיב את הפטריות יתר על המידה מכיוון שהן סופחות מים). אני אוהב להשאיר אותן שלמות, אך גם ניתן לפרוס לפרוסות.
  • 2 למזוג את מי הסודה לצלחת עמוקה, להוסיף את כל התבלינים ולבסוף את הקמח, ולערבב היטב כך שלא יהיו גושים. להעביר למקרר למשך כ- 20-30 דקות.
  • 3 לטבול כל פטריה בבלילה מכל הכיוונים (בעזרת יד אחת), ולאחר מכן לצפות בתערובת פירורי הלחם והשומשום (בעזרת היד השנייה). להניח בצלחת בטרם הטיגון.
  • 4 לחמם את השמן בסיר מעט עמוק (אפשר גם במחבת, שמן מעט עמוק), להוסיף חתיכת גזר לשמן למניעת השחרה ולטגן את הפטריות המצופות למשך 1-2 דקות מכל הכיוונים, עד שפירורי הלחם מזהיבים. להוציא את הפטריות לנייר סופג לספיגת השמן.
  • 5 להגיש חם פטריות מטוגנות ומצופות בפירורי לחם לצד רוטב מיונז צ`ילי - ופשוט להתפנק!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן גם לאפייה בתנור (לשמן לפני האפייה בספריי שמן). ניתן להכין באותו האופן ירקות נוספים כמו כרובית, גזר, חצילים, קישואים ועוד. מומלץ להגשה עם רוטב מיונז צ`ילי או מיונז רגיל.

הערך התזונתי לא כולל את הרוטב להגשה. כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בפטריות לאחר הטיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3% 27.4% 10.4% 59.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.41 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב