דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פטריות מטוגנות עם פירורי לחם
פטריות מטוגנות עם פירורי לחם
פטריות מטוגנות עם פירורי לחם
פטריות מצופות ומטוגנות בשמן עמוק

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 169 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לשטוף מעט את הפטריות ולנגב בנייר סופג (מומלץ שלא להרטיב את הפטריות יתר על המידה מכיוון שהן סופחות מים). אני אוהב להשאיר אותן שלמות, אך גם ניתן לפרוס לפרוסות.
  • 2 למזוג את מי הסודה לצלחת עמוקה, להוסיף את כל התבלינים ולבסוף את הקמח, ולערבב היטב כך שלא יהיו גושים. להעביר למקרר למשך כ- 20-30 דקות.
  • 3 לטבול כל פטריה בבלילה מכל הכיוונים (בעזרת יד אחת), ולאחר מכן לצפות בתערובת פירורי הלחם והשומשום (בעזרת היד השנייה). להניח בצלחת בטרם הטיגון.
  • 4 לחמם את השמן בסיר מעט עמוק (אפשר גם במחבת, שמן מעט עמוק), להוסיף חתיכת גזר לשמן למניעת השחרה ולטגן את הפטריות המצופות למשך 1-2 דקות מכל הכיוונים, עד שפירורי הלחם מזהיבים. להוציא את הפטריות לנייר סופג לספיגת השמן.
  • 5 להגיש חם פטריות מטוגנות ומצופות בפירורי לחם לצד רוטב מיונז צ`ילי - ופשוט להתפנק!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן גם לאפייה בתנור (לשמן לפני האפייה בספריי שמן). ניתן להכין באותו האופן ירקות נוספים כמו כרובית, גזר, חצילים, קישואים ועוד. מומלץ להגשה עם רוטב מיונז צ`ילי או מיונז רגיל.

הערך התזונתי לא כולל את הרוטב להגשה. כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בפטריות לאחר הטיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של גיא צורף

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)380224
חלבונים (גרם)7.66 4.52
פחמימות (גרם)4326
מתוכן סוכרים (גרם)1.68 0.99
שומנים (גרם)20.14 11.88
מתוכם שומן רווי (גרם)1.98 1.17
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)0.01 0.01
נתרן (מ"ג)620.8366.41
סיבים תזונתיים (גרם)2.22 1.31
מים (גרם)54.7132.29
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)5.673.35
ויטמין B (מ"ג)4.332.55
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.180.11
ויטמין B3 (מ"ג)2.711.6
ויטמין B5 (מ"ג)1.30.77
ויטמין B6 (מ"ג)0.070.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)11.056.52
ויטמין C (מ"ג)2.621.55
ויטמין D (מק"ג)0.320.19
ויטמין E (מ"ג)0.070.04
ויטמין K (מק"ג)0.410.24
סידן (מ"ג)7.834.62
ברזל (מ"ג)1.150.68
מגנזיום (מ"ג)8.014.73
זרחן (מ"ג)54.0831.92
אבץ (מ"ג)0.540.32
אשלגן (מ"ג)222.88131.55
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.280.75
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.130.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.110.65
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3% 27.4% 10.4% 59.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.41 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.